zakelijk poppetje_a312e5
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

Heeft u een eigen bedrijf en valt u onder de categorie “kwetsbare ondernemers”, dan adviseert de werkgeversorganisatie AWVN een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Wat deze verzekering inhoudt en welke voordelen deze verzekering te bieden heeft, leest u vandaag in onze financiële blog.

Voor ZZP’ers bestaat er geen ziektewet. U bent bij arbeidsongeschiktheid afhankelijk van uw eigen reserves, of een partner met een inkomen. Wanneer u voor een kortere periode arbeidsongeschikt raakt, zal het waarschijnlijk geen grote gevolgen hebben op uw inkomen. Maar raakt u langdurig arbeidsongeschiktheid dan kan dit aanzienlijke voor u en uw bedrijf opleveren.

Kwetsbare ondernemers

Voor deze groep ondernemers (de ondernemers die zware werkzaamheden uitvoeren, waardoor zij kwetsbaar zijn om in de ziektewet komen, vallen hieronder) wordt sterk geadviseerd om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Maar ook voor ondernemers die niet in deze categorie vallen is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Wat zijn de voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

  • U kunt uw verzekering helemaal zelf samenstellen en aanpassen wanneer u wilt
  • U kunt tot 80% van uw inkomsten verzekeren
  • De te betalen premies zijn voor uw volledig fiscaal aftrekbaar
  • Bent aangesloten bij een beroeps- of een branchevereniging, dan kan het voor u tot aan 40% extra voordeel opleveren

Wilt u meer weten over de mogelijke verzekeringen voor ZZP’ers, zodat u en uw bedrijf veilig kunnen ondernemen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of info@sfaa.nl. SFAA helpt u graag!

Sfaa poppetje