Belangrijke veranderingen Prinsjesdag voor de ondernemers.

Belangrijke veranderingen Prinsjesdag voor de ondernemers.

Twee dagen geleden was het Prinsjesdag. Op deze dag overhandigt de minister van Financiën de Miljoenennota en Rijksbegroting aan de Tweede kamer. Elk jaar zijn er een aantal (kleine) aanpassingen die invloed hebben voor u als ondernemer. In deze blog vindt u de belangrijkste veranderingen voor het komende jaar.

– Om het verschil tussen bruto en netto loon te verkleinen heeft het kabinet een tegemoetkoming van maximaal 2000 euro per jaar voor werkgevers die mensen rond het minimumloon in dienst hebben (tot 120% minimumloon). Helaas wordt deze regeling in 2017 pas ingevoerd.

– In 2015 heeft het kabinet via het Aanvullend Actieplan MKB-financiering al voor 2,5 miljard euro aan nieuwe mkb-financiering gecreëerd. Daarnaast komt er volgend jaar een online financieringswijzer voor ondernemers om snel een eenvoudig te zien welke financieringsopties voor hen beschikbaar zijn om groeiplannen te realiseren.

– De twee belangrijkste fiscale regelingen om onderzoek en ontwikkeling te stimuleren, de Research en Development aftrek (RDA) en de wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), worden in 2016 samengevoegd. Zo maakt het kabinet de regeling effectiever en de aanvraagprocedure voor bedrijven eenvoudiger. Het budget van deze regeling wordt in 2016 verhoogd met 100 miljoen euro.

Uw mening met ons delen? Mail ons op info@sfaa.nl of bel ons op 020 26 10 723.

Belangrijke veranderingen Prinsjesdag voor de ondernemers.