starter

Heeft u een goed idee en bent u van plan om een bedrijf te starten? Weet u echter nog niet hoe u de financiering rond krijgt of de benodigde investeringen aantrekt? Op diverse financiële vlakken kunt u terecht bij de overheid. Wij bespreken hier met u welke regelingen er zijn.  

Microfinanciering aanvragen

Starters of ondernemers die niet beschikken over voldoende financiën om hun onderneming van de grond te krijgen kunnen een via Qredits een microkrediet aanvragen. De overheid heeft samen met de Rabobank deze microfinancieringsorganisatie opgezet die microkredieten verstrekt tot €150.000. Naast het verstrekken van een lening wordt u als starter ook ondersteund tijdens de start van uw onderneming. Mocht u een microfinanciering willen aanvragen dan moet ik wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Als starter bent u in het bezit van een financieel onderbouwdondernemingsplan.
  • Als bestaande ondernemer beschikt u over een investeringsplan met onderbouwing van jaarcijfers van voorgaande jaren.
  • Als starter en ondernemer heb je de juiste instelling en beschik je over de juiste competenties.

Ondernemen vanuit WW

In het begin van 2014 waren er maar liefst 643.000 Nederlanders op zoek naar werk. Door onder andere de recessie en de aanhoudende bezuinigingen is het aanbod van banen nog steeds gering. Ondernemerschap kan een uitkomst bieden voor mensen die op dit moment een WW-uitkering genieten. Toch gaat het starten van een onderneming vaak gepaard met verhoogde risico’s. Dit realiseert de overheid zich ook. Vandaar dat de overheid een startersregeling heeft voor WW’ers. Deze regeling is vanaf januari 2013 van kracht. Er zijn twee manieren om vanuit de WW te starten als ondernemer. Lees hier alle mogelijkheden om te starten vanuit de WW.

Ondernemen vanuit Arbeidsongeschiktheid

Bent u langdurig arbeidsongeschikt geweest en bent u van plan om een bedrijf te starten? In verschillende gevallen biedt de overheid ondersteuning in de vorm van een starterskrediet of vervoersvoorziening. Om in aanmerking te komen voor een van deze regelingen kunt u terecht bij de UWV. Het UWV bepaalt of het starten van een onderneming voor u een schikte mogelijkheid is. Alles weten over ondernemen vanuit arbeidsongeschiktheid? U leest het hier.

Wilt u meer weten welke stappen u moet nemen bij het starten van u onderneming of hoe u een goed financieel ondernemingsplan opstelt. Neem vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail u vraag naarinfo@sfaa.nl. Wij helpen u graag!

Schermafbeelding 2014-09-26 om 11.48.15