Bespaartips voor ondernemers

Geld besparen: iedere ondernemer wil dat wel. Vaak kun je met een aantal kleine aanpassingen al een hoop kosten besparen. Zo is het allerbelangrijkste om inzicht te creëren in je maandelijkse kosten. Zo kun je vaak al een hoop besparen op onnodige abonnementen. Met deze bespaartips kan jouw bedrijf geld besparen!

Wees kritisch en vergelijk

Energiekosten: je kunt er een hoop geld op besparen, indien je er kritisch en bewust mee omgaat. Zo is het belangrijk om ieder jaar een vergelijking te doen in verschillende aanbieders. Ook is het goed om eens te kijken of jouw energiekosten overeenkomen met de hoeveelheid bij soortgelijke bedrijven. Dit kun je doen met de MKB benchmark check. Zit jij ver boven het gemiddelde? Grote kans dat jij een hoop geld kunt besparen door bewuster om te gaan met energie.

Doe een abonnementen check

Een abonnement op de sportschool, telefoon, bladen, adverteren: vaak gaan er maandelijks een hoop vaste kosten uit. Weet jij eigenlijk hoeveel je per maand kwijt bent aan deze abonnementen, en maak je hier optimaal gebruik van? Check één keer per jaar of je overbodige abonnementen hebt, en schoon deze op. Een van de handige bespaartips: noteer ook in je agenda wanneer een abonnement afloopt, zodat stilzwijgende verlenging wordt voorkomen.

Creëer inzicht in jouw kostenstructuur

Heb jij inzicht in de kostenstructuur van je bedrijf? Weet je precies hoeveel je maandelijks uitgeeft aan bijvoorbeeld licenties? Of hoeveel je investeert? Grote kans dat je dit niet precies weet. Dat is helemaal niet zo vreemd; wel zonde. Want zo lopen veel ondernemers inkomsten mis. Door zoveel mogelijk te automatiseren en te digitaliseren kun jij inzicht creëren en geld besparen. Een gedigitaliseerde administratie is hierbij de eerste stap.

50% kostenbesparing

Tot wel 50% besparing realiseren. “Dat is veel!”, horen we je denken. Wij kijken niet alleen kritisch naar de inkoopkosten en de algemene kosten, maar ook naar de bedrijfsprocessen en de externe uren die worden ingekocht bij bijvoorbeeld adviesbureaus. En ja, dat kan heel veel opleveren. Ben je benieuwd naar onze bespaartips voor jouw bedrijf? Neem contact op met SFAA Administratiekantoor Amsterdam: +31 20-2610723