Online administratie bij SFAA

Boekhouder e-commerce

Het is van groot belang om een goede boekhouder te hebben, ongeacht de branche waarin je werkzaam bent. Hetzelfde geldt dus ook voor een boekhouder binnen de branche e-commerce!  Er kan veel geld bespaard worden door inzicht en overzicht te creëren. Welke punten zijn onmisbaar om als e-commerce onderneming een goede boekhouding te hebben? En hoe kun jij als ondernemer in de e-commerce altijd en overal inzicht hebben in de financiële gezondheid van je onderneming? Lees het op deze pagina!

  • Winstoptimalisatie voor jouw e-commerce onderneming
  • Administratie neemt veel tijd in beslag
  • Automatisering zorgt voor tijdsbesparing

 

 

Luspada
Financieel adviseur
sfaa team 2

 Boekhouder e-commerce ondernemingen

Om te weten hoe het met je onderneming gaat moet er duidelijk te zien zijn wat de uitgaven en inkomsten zijn. Met duidelijk overzicht op deze getallen kan er gezien worden waar (te veel) geld aan uit wordt gegeven en welke bronnen voor het grootste inkomen zorgen.

SFAA is DE gespecialiseerde e-commerce boekhouder. Wanneer je samenwerkt met SFAA is de financiële status van jouw bedrijf altijd en overal inzichtelijk. Het werk binnen een e-commerce onderneming is natuurlijk vooral online te doen. Een vereiste voor een overzichtelijke administratie van jouw e-commerce onderneming is dan ook het online boekhouden en administreren. Door gebruik te maken van de boekhoudsoftware van Exact online of Yuki is het mogelijk om veel inzicht te krijgen in je onderneming. Hierdoor wordt het duidelijk op welke vlakken geld bespaard kan worden, waarin geïnvesteerd moet worden of waar extra tijd aan besteed moet worden.

Met dit inzicht wordt het mogelijk op de winst te maximaliseren, terwijl er minder werk verricht hoeft te worden. Meer winst en minder werk? In onze oren klinkt dat als een succes!

Boekhouden van e-commerce kost veel tijd

Vaak is het bijhouden van een administratie een vermoeiende klus. Zo moeten er betalingen worden ingeboekt, er moet gefactureerd worden en er moeten retourzendingen verwerkt worden. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar die de administratie voor e-commerce ondernemingen een stuk eenvoudiger maken. Zo zijn er een hoop koppelingen en automatiseringen die het mogelijk maken om veel handelingen automatisch uit te laten voeren.

De meeste e-commerce bedrijven hebben soms wel duizenden betalingen per dag, het is in dit geval noodzakelijk om op een geautomatiseerde manier te werken. Alleen op deze manier blijft de administratie van jouw onderneming betaalbaar en overzichtelijk. De koppelingen kunnen door ons worden ingesteld, waardoor je administratie grotendeels geautomatiseerd kan worden. 

 

Ben jij benieuwd naar welke koppelingen er bestaan om jouw werk en administratie te vereenvoudigen? Of wil je simpelweg meer weten over onze werkzaamheden? 

De boekhouder e-commerce koppelt jouw onderneming aan de administratie

Het opzetten en uitvoeren van administraties van e-commerce ondernemingen is voor SFAA niks nieuws. Wij voorzien je van een overzichtelijke administratie, maar ook vooral van een betaalbare administratie. De koppeling met Mollie, Shopify, Magento, Klarna of een verzend dienst als Post NL is snel gemaakt. Mollie is een Nederlandse payment service provider (betaalplatform) en Shopify is een e-commerceplatform voor online winkels en kassasystemen voor de detailhandel.

De betalingen kunnen lopen via Mollie wanneer er via Shopify een product is verkocht. Naast betalingen ontvangen kunnen er ook betalingen worden geretourneerd via Mollie. Door koppelingen goed in te stellen, te gebruiken en deze koppelingen te combineren, wordt de onderneming grotendeels geautomatiseerd.

Het instellen van deze automatisering is niet eenvoudig. Daarom is het handig om SFAA in te schakelen om alles in te stellen. Door dit te doen profiteert je onderneming volop van de voordelen, zonder zelf je handen vuil te hoeven maken.

Er is veel innovatie op het gebied van automatiseringen gekoppeld aan boekhoudsoftware, dit betekent dan ook dat er vaak verbetermogelijkheden zijn voor je administratie. Dit kan je tijd, geld en een hele hoop handelingen schelen. SFAA is verkozen tot het meest innovatieve administratiekantoor van Nederland 2020-2021. Zo zijn we altijd op de hoogte van nieuwe koppelingen die onze werkzaamheden kunnen verbeteren!

Vragen over je administratie?

Heb je vragen over je administratie? Hoe je geld kan besparen met je administratie of hoe je handige koppelingen in je boekhoudsoftware kunt integreren? Neem contact met ons op! SFAA is here to help! Stuur ons een mailtje op info@sfaa.nl, liever direct iemand spreken? Bel dan naar +31 20 26 10 723.

image 14