Poppetje weegschaal
De fiscale voordelen voor de ZZP’er

Denkt u er over om ZZP’er te worden, maar weet u niet goed wat hier de voor en nadelen van zijn? Lees dan snel onze blog!

De crisis ligt gelukkig weer achter ons, maar het beginnen van een eigen bedrijf blijft natuurlijk risicovol. U heeft weinig zekerheden wat betreft inkomen, maar het heeft ook voordelen om een ZZP’er te zijn. Behalve uw vrijheid in het aannemen van opdrachten en bepalen van werktijden, zijn er ook een hoop fiscale voordelen. Hieronder heeft SFAA een aantal voor u op een rij gezet.

De belangrijkste fiscale voordelen voor de ZZP’er;

  • Als ZZP’er kunt u alle gemaakte kosten van uw winst aftrekken. Mits de kosten zakelijk van aard zijn en bij een eventuele controle door de belastingdienst te ‘checken’ zijn.
  • De door u aangeschafte bedrijfsinventaris, gereedschappen en meubilair kunt u in mindering van uw winst brengen, waardoor u minder belasting hoeft te betalen.
  • Als ZZP’er heeft u altijd recht op de zelfstandigen aftrek. Het bedrag is niet afhankelijk van de winst en bedraagt €7.280. Wel is een urencriterium ingesteld. Dit houdt in dat u minimaal 1225 uur op jaarbasis binnen uw bedrijf werkzaam moet zijn.
  • De MKB- vrijstelling van 14% van uw winst, geldt ook voor de deeltijdondernemingen.
  • Als start-up bedrijf maakt u ook gebruik van een startersaftrek. Deze bedraagt €2.123 en geldt alleen als u meer dan 1225 uur besteed aan uw bedrijf.
  • Wanneer u tussen de €2.300 en €309.693 investeert, kunt u in aanmerking komen voor een investeringsaftrek voor uw bedrijfsmiddelen.
  • Tenslotte kunt u, wanneer uw partner onbetaald meewerkt in het bedrijf, ook profiteren van de meewerkaftrek voor uw partner.

Er zijn nog meer voordelen voor de zelfstandige ondernemers. Bent u hier in geïnteresseerd, of wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail uw vraag naar info@sfaa.nl . Wij kijken graag met u mee! SFAA is here to help.

 Poppetje weegschaal