Hoe voorkomt u startersproblemen?

Iedereen heeft het over het bijhouden van een administratie, terwijl veel ondernemers de noodzaak hiervan niet zo in zien. Maar wat is nu eigenlijk een administratie precies?

De administratie bevat alle gegevens over uw onderneming die u schriftelijk of digitaal heeft. Een overzichtelijke administratie helpt u om uw onderneming beter te kunnen sturen. Bovendien is het wettelijk verplicht in Nederland.

Het digitaal opslaan van uw gehele administratie helpt om een zo overzichtelijk mogelijke administratie te creëren. Zo heeft u altijd alles bij de hand en kunt u het bovendien beter bewaren.

De noodzaak van een goede administratie

Met een goede administratie legt u vast wat er gebeurt in uw organisatie en houdt u het overzicht. Des te overzichtelijker de administratie, des te makkelijker het is om de aangiften omzetbelasting te doen, te sturen op uw kosten en u kunt zo sneller ingrijpen mocht het verkeerd lijken te gaan.

De bewaartermijn is 7 jaren voor alle administratie. Echter, voor bedrijfspanden en andere onroerende zaken moet u de administratie 10 jaren bewaren.

In Nederland hanteren we het systeem van “dubbel boekhouden”. Dit betekent dat wij Nederlanders naast het digitale systeem ook de papieren moeten bewaren.

Onze administratiesoftware helpt u structuur aan te brengen in uw administratie en bovendien kunt u altijd uw administratie raadplegen. Waar u ook bent.

SFAA is specialist voor het opzetten van administraties en het juiste advies te geven tijdens het verzorgen van de administratie.

Meer weten?

Mail (info@sfaa.nl) of bel ons dan op 020 26 10 723. Wij helpen u graag om efficiënter te werken.