blog 1

Goed nieuws voor jou als ondernemer! Vanaf 1 januari 2019 is de vennootschapsbelasting (het vpb-tarief) verlaagd naar 19% in de eerste schijf. Dat betekent: meer winst en minder belasting!

Wat is vennootschapsbelasting (vpb)?

Vennootschapsbelasting (vpb), ook wel winstbelasting genoemd, is belasting die wordt betaald over de winst van een NV of BV. Als je een eenmanszaak hebt, betaal je belasting over winst via inkomstenbelasting en heb je dus niet te maken met de vpb.

Bij het afdragen van de vennootschapsbelasting (vpb) wordt gebruikt gemaakt van twee verschillende schijven. De eerste schijf staat vanaf 2019 voor het percentage winstbelasting dat wordt gerekend over een winst tot 250.000 euro. Voor de winst die je boven deze 250.000 euro behaalt wordt een berekening op basis van de tweede schijf gemaakt.

Blijvende verlaging

Met het nieuwe tarief betaal je 1 procent minder belasting over de winst van jouw onderneming. Dit klinkt niet als heel veel, maar dit kan zeker de moeite zijn! Zo kun je bijvoorbeeld 500 euro besparen op een winst van 50.000 euro. Hieronder is te zien wat de tarieven per jaar en per schijf zijn.

De regering belooft dit percentage de komende jaren te blijven verlagen. Zo komt het percentage in de eerste schijf in 2020 op 15% te staan. Ook in de tweede schijf is zal het percentage de komende jaren dalen; in 2020 wordt het 22,55% en in 2020 20,5%. Dit houdt in dat er ieder jaar minder belasting over de winst van jouw onderneming wordt geheven. Met het nieuwe belastingplan hoopt de regering een groener en beter uitvoerbaar belastingstelsel te creëren, en dat is natuurlijk goed voor iedereen.

vennootschapsbelasting SFAA | Financieel Administratiekantoor & Advies

Heb je moeite met jouw belastingaangifte? Administratiekantoor SFAA helpt!

Ben jij al op de hoogte van alle veranderingen van belastingwetgeving in 2019? Of wil jij je belastingaangifte uitbesteden? Administratiekantoor SFAA ondersteunt je bij de aangifte vennootschapsbelasting of neemt deze volledig van jou over. Op die manier ben je er zeker van dat het tijdig en op de juiste manier gebeurt. Bovendien onderhouden we goed contact met de Belastingdienst. Zijn er problemen of misstanden dan kunnen we snel schakelen. En dat is super handig voor jou.

Stuur een vrijblijvende mail naar info@sfaa.nl  of vraag een gratis adviesgesprek aan. en je krijgt snel een passend antwoord. Liever direct contact? Bel of WhatsApp ons dan op +31 20-2610723. Onze financiële helden staan je graag te woord!

vennootschapsbelasting SFAA | Financieel Administratiekantoor & Advies

Download onze gratis Whitepaper!

In onze Whitepaper “Welke financiële voordelen zijn er te halen bij de aangifte Vennootschapsbelasting?” hebben wij tips voor jou op een rijtje gezet waarmee jij geld kunt besparen! Vul hieronder jouw e-mailadres in en ontvang de Whitepaper in je mailbox!

* verplichte velden