werken op kantoor op afstand

Veel werkgevers willen hun personeel graag fulltime terug op kantoor zien, de mening van werknemers is over het algemeen erg verdeeld. Sommige kunnen thuis beter werken maar missen de gezelligheid op kantoor, andere  vinden thuiswerken heerlijk, maar merken minder goed te kunnen werken thuis. Is er een betere oplossing? En hoe doen wij dit bij SFAA? Lees het in deze blog over thuiswerken, of  fulltime terug naar het kantoor.

Werken op kantoor, het mag weer!

De versoepelingen treden eindelijk aan, en dat betekent niet alleen dat we weer op het terras kunnen zitten, of naar het museum kunnen gaan met een negatieve test. Maar ook dat we weer meer naar kantoor kunnen. Mits de 1.5 meter kan worden gewaarborgd en werknemers bij klachten thuisblijven. Betekent dit dat jij als ondernemer weer verwacht van je personeel dat ze fulltime naar kantoor komen? Of ben je van mening dat (deels) thuiswerken blijvend zal zijn?

Terug naar kantoor of thuiswerken, wat is beter?

Uit onderzoek van center for people and buildings, wat is afgelegd onder ruim 40.000 kantoor medewerkers, bleek dat 55% van de respondenten verteld productiever te zijn op het moment dat ze vanuit huis werken. Gemiddeld gaven ze zichzelf een 7.7 voor hun productiviteit. Dit tegenover een 6.7 die ze in normale omstandigheden op kantoor geven voor hun productiviteit.

Een beduidend kleiner percentage geeft aan juist minder productief te zijn bij werken vanuit huis. Dit kan komen doordat hun kinderen om drie uur uit school komen of doordat hun partner aan dezelfde tafel zit te werken. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn en er voor zorgen dat deze mensen liever op kantoor werken. Dit laat al zien dat thuiswerken of terug naar kantoor beide goed kan zijn.

Om echt te zeggen of het een beter is dan het ander zou moeten worden gekeken naar hoe dit van toepassing is op je eigen organisatie. Bij SFAA zijn we van mening dat thuiswerken soms goed kan zijn, maar dat op kantoor werken ook nodig is om als een geoliede machine te kunnen draaien als organisatie.

Zo doen we het bij SFAA!

Nu we langzamerhand weer terug kunnen naar werken op kantoor merkte we dat dit soms heel fijn kan zijn. Zolang de 1.5 meter kan worden gewaarborgd werken we dan ook het liefst met meer mensen op kantoor. Ook hebben we strenge regels omtrent thuisblijven bij klachten. Ben je verkouden dan blijf je thuis en laat je je testen, ook in het geval van hooikoorts. Maar waarom staan we weer zo te springen om naar kantoor te gaan? Naast dat je natuurlijk sneller kan schakelen op het moment dat je naast elkaar aan het werk bent werd ook het praatje bij de koffieautomaat erg gemist de afgelopen tijd.

In een blog die we een tijdje geleden hebben gepost vertelde we al dat gemotiveerd personeel harder werkt, loyaler is en dus beter werkt in je organisatie (lees de blog hier). En samen op kantoor werken motiveert ons.  Bij SFAA hebben we de regel dat het personeel dat 40 uur in de week werkt maximaal 16 uur vanuit huis mag werken. Werk je 32 uur of minder dan mag je maximaal 8 uur vanuit huis werken. Zo zorgen we ervoor dat iedereen elkaar op kantoor ziet en spreekt, de communicatie dus niet enkel via de mail en telefoon verloopt en zo het team hechter wordt, want groeien dat doe je samen!

Op deze manier denken wij dat de perfecte balans is gevonden tussen thuis werken, wat af en toe heerlijk is. En op kantoor werken, wat heel gezellig is en de motivatie bevorderd. Zo heeft de COVID-crisis voor een paar grote stappen vooruit gezorgd met betrekking op thuiswerken. Wat het lange termijn effect hiervan zal zijn is nu nog lastig te zeggen, maar op korte termijn gaat het grootste gedeelte van de kantoren nog niet terug naar fulltime op kantoor werken.

Wie zijn wij?

SFAA is jouw financiële afdeling op afstand. Wij zijn van mening dat elke MKB onderneming kan groeien met onze hulp. Wij laten je je financiën begrijpen, doen je boekhouding en zorgen dat je je het ultieme belasting voordeel behaalt. En dat allemaal zonder dat jij een financiële afdeling in huis hoeft te hebben. Wij bieden Exact online boekhouden aan waardoor jij altijd op je telefoon of laptop inzicht hebt in hoe jouw bedrijf er voor staat. Weten wat wij voor je kunnen betekenen, of een vraag met betrekking op je financiën? Plan dan een gratis adviesgesprek in! Liever direct iemand spreken? Bel dan naar +31 20 26 10 723.