Goed om te weten: Aftrekbare studieposten voor 2014!

In de aangifte over 2014 mag u de kosten voor uw studie van uw winst aftrekken. Welke belangrijke posten er aftrekbaar zijn en hoeveel u maximaal mag aftrekken, leest u hieronder.

Een cursus die betrekking heeft op uw werk of binnen uw toekomstige werkveld valt, is fiscaal aftrekbaar. Het geldt echter alleen voor uzelf en uw fiscale partner(s). De studiekosten van uw kinderen vallen hier niet onder.

Welke kosten wel en welke niet?

Deze kostenregeling geldt uiteraard alleen voor de meest noodzakelijke kosten. Zo zijn de boeken die u verplicht moet aanschaffen voor uw opleiding en het collegegeld fiscaal aftrekbaar. Maar alle extra’s, zoals een laptop of een tablet, helaas niet.

De kosten voor het levensonderhoud, de reiskosten naar uw onderwijsinstelling en ook de rente van uw studieschuld mag u niet aftrekken. Evenals de kosten voor de inrichting van uw studeerkamer.

Daarentegen kunt u de kosten voor bepaalde duurzame middelen wel aftrekken. Denk hierbij aan een muziekinstrument. Het is hierbij belangrijk dat het product dat u gebruikt, alleen gebruikt wordt voor uw studie. Maar er zijn nog meer eisen verbonden aan deze regeling. Zo mag u niet alle kosten in één jaar aftrekken, maar verdelen over een aantal jaar, rekening houdend met de restwaarde van het product.

Waar ligt de drempel?

U mag vanaf € 250,- na aftrek van eventuele vergoedingen, de kosten in mindering brengen. Het maximaal bedrag dat u voor uw opleiding mag aftrekken is wettelijk gesteld op € 15.000,-.

Op tijd aangifte doen!

Denkt u dat u geld terug hoort te krijgen? Dan kunt u het beste vóór 1 april uw aangifte indienen en met een beetje geluk kunt u dan uw geld voor 1 juli terug verwachten.

Heeft u hulp nodig bij het indienen van uw belastingaangifte of wilt u meer informatie over de aftrekbare posten, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail uw vraag naar info@sfaa.nl. Wij kijken graag met u mee!

Goed om te weten: Aftrekbare studieposten voor 2014!