poppetje 20

Naast stoppen met roken, minder drinken, gezonder eten en meer sporten, zijn er meer goede voornemens. Er zijn namelijk speciaal goede voornemens voor ondernemers. Wij hebben de goede voornemens voor 2015 voor ondernemers op een rij gezet.

Benut uw kansen

Waarom in 2015 niet extra kansen pakken? De economie is juist aan het aantrekken. Benut uw kansen maar neem niet te veel hooi op uw vork, maar kies uw prioriteiten. Richt u op één tot drie hoofdthema’s. Welke kansen wilt u benutten of welke problemen wilt u oplossen? Een succesvol ondernemer besteedt zijn energie goed.

Benut uw tijd optimaal

Twitter, Instagram, Facebook, e-mail en Whatsapp, we zijn er in 2015 nog niet vanaf. Het is niks nieuws maar het leidt af. Gebruik de trucs die cliché zijn: zet uw meldingen uit, gebruik vliegtuigstand en zet uw privé mail overdag uit. Beperk ook het aantal deelnemers in een gesprek, vergader niet met een grote groep een lange tijd, maar hou korte één op één gesprekken. Mensen bloeien op van individuele aandacht.

Denk klein

Vaak zijn kleine veranderingen effectiever dan rigoureuze maatregelen. Het is beter om paar kleine klanten te bedienen en een goede marge te behalen, dan te blijven focussen op één grote klant. Stel jezelf de vraag: Wat kan ik vandáág beter doen?

Positief denken

Het heeft geen zin om energie te steken in zaken die u niet kunt beïnvloeden. Stop met mopperen als u in de file staat, als er nieuwe regels komen of als kabinet-Rutte valt. Dit zijn allemaal zaken waar u geen invloed op heeft. Hoop op het nodige geluk en doe waar u goed in bent.

Mocht u meer informatie willen neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail uw vraag naar info@sfaa.nl. Wij kijken graag met u mee!

poppetje 20