grafiek

Voor organisaties die op projectbasis werken is het managen van een project en het bewaken van het budget ten opzichte van de gemaakte uren of kosten essentieel. Tegenwoordig zijn er voor ZZP’ers en het MKB veel nieuwe mogelijkheden om optimaal grip te houden op de voortgang van een project en de winstgevendheid hiervan. Dit komt door de komst van nieuwe onlineboekhoudprogramma’s en cloudoplossingen die het mogelijk maken om een integratie te maken tussen uw urenadministratie, boekhouding en projectadministratie.

Alert bij overschrijving projecten

Een offerte wordt opgesteld op basis van een nauwkeurige berekening van de te gemaakte uren, gebruikte materialen en overige kosten. Echter kunnen de werkelijke gemaakte uren voor een project maar ook kosten afwijken van deze offerte. Het is van belang om als organisatie hiervan op de hoogte te zijn. Door middel van een nieuwe software programma’s zoals Exact kunt u de online financiële administratie koppelen aan uw projectadministratie. Inkomende facturen worden door middel van de koppeling ingeboekt bij de aan uw aangewezen projecten en toebehorende grootboekrekeningen. Mocht u het budget voor de begrote kosten overschrijden dan krijgt u hiervan een melding. Zo weet u precies waar en wanneer u moet ingrijpen of sturen bij bepaalde projecten.

Voordelen

Het integreren van de online financiële administratie met een projectmanagement module geeft u als organisatie de mogelijkheid om te sturen op meerdere elementen zoals het aantal werkuren, de gespecificeerde kosten per project, risico’s maar ook de winstmarges. Zo krijgt u als onderneming niet alleen beter grip op de voortgang, maar heeft u ook beter zicht op de winstgevendheid van uw projecten. Daarnaast kunt u op basis van deze informatie toekomstige offertes beter afstemmen met de vraag van de opdrachtgever.

SFAA helpt u graag!

Ondanks dat zowel de project- als de financiële administratie relatief eenvoudig is bij te houden, doen veel organisaties. Het vergt de nodige discipline om dit overzichtelijk bij te houden, maar verdient zich zeker terug. SFAA helpt u graag met het inrichten van uw online financiële administratie en daarnaast met de koppeling van de projectadministratie. Zo heeft u altijd een actueel en online overzicht van al uw projecten. Wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn? Bel gerust naar 020-2610723 of stuur een e-mail naar info@sfaa.nl.

Schermafbeelding 2014-09-26 om 11.48.28