poppetje tel

Even een hele andere blog van SFAA dan dat u van ons gewend bent, maar iets dat wel helemaal bij onze filosofie “werken in de Cloud”. Handige apps voor het werken in de Cloud verhoogt de efficiëntie van uw werkzaamheden.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt er in de wereld meer geïnternet op de mobiele telefoons dan op desktoppen. Is het dan niet vreemd dat u, uw bedrijf of uw personeelsleden deze trend (nog) niet volgen? Om hier op in te spelen geeft SFAA een lijstje met handige zakelijke apps, zowel voor de Android en de iOS gebruikers.

1. Evernote

De groene olifant is inmiddels een begrip geworden in de zakelijke wereld. Evernote stelt u in staat om notities snel en handig overzichtelijk te maken op elk gewenst device. Met onder andere een checklist, een notitieboek en de mogelijkheid om bonnetjes te ordenen wordt het leven een stuk gemakkelijker. In de premium variant is het zelfs mogelijk om uw LinkedIn te koppelen. Met een foto van het visitekaartje gaat Evernote opzoek naar het LinkedIn profiel. Visitekaartjes bewaren is dus niet langer nodig.

2. CamCard

Een ander handig voorbeeld van een digitaal visitekaartje is CamCard. Nadat u een foto heeft gemaakt van het visitekaartje, voegt CamCard deze automatisch toe aan uw digitale kaartenbak. U hoeft dus niet langer telefoonnummers en e-mailadressen handmatig in te voeren. Heeft uw potentiële klant ook CamCard, dan kunt u uw visitekaartje direct uitwisselen. Voeg er een leuke foto aan toe, en de klant vergeet u nooit meer.

3. Hootsuite

De huidige tijd vraagt om een crossmediaal marketingstrategie. Alleen uw FaceBook bijhouden is al lang niet meer voldoende. In de laatste jaren zijn er meerdere social networks bijgekomen. Uw klanten verwachten dat u ook daarop actief bent. Met Hootsuite wordt u in één klap een professionele SEO’er. In het dashboard kunt u eenvoudig liken, tweeten en posten. Maar het mooie van deze app is dat u ook berichten kunt klaarzetten, zelfs wanneer de SEO’er even een dutje doet, blijft uw bedrijf dus springlevend!

4. Lastpass

Voor vele mobiele toepassingen heeft u wachtwoorden nodig. Niets is zo irritant als alweer een nieuw wachtwoord te moeten onthouden. De kans dat het uw productiviteit beïnvloedt is daarnaast aanwezig. De heilige graal in dit verhaal kan Lastpass voor u zijn. Lastpass bewaart als het ware uw wachtwoorden in de Cloud, waar u slechts één wachtwoord voor hoeft te onthouden. Klein nadeel van deze app is dat de mobiele functies betaald zijn, maar slechts 1 euro per maand mag de pret niet drukken, en met een beetje geluk is de euro nog aftrekbaar ook!

5. Expensify

Expensify is een handige tool die u in staat stelt om uw kosten in kaart te brengen. Met een handige knop om uw tijd of uw afstand te tracken, is het opstellen van facturen zeer eenvoudig geworden. Ook deze app is te vinden in een gratis en betaalde versie in zowel iOS als Android.

6. CamScanner of Genius Scan

Beide apps doen min of meer hetzelfde. Ze maken uw schoenendoos en kopieerapparaat overbodig. Maak eenvoudig een foto van uw bonnetje, de app ‘croppt’ de foto en maakt een duidelijke PDF file van uw bonnetje. Upload vervolgens uw bon naar het gewenste station en klaar is Kees. Extra handig is deze app gebruiken in combinatie met diverse boekhoudprogramma’s, zoals Exact.

Kosten besparend en al uw gegevens altijd inzichtelijk, dat is het voordeel van werken in de Cloud. Natuurlijk bent u bij SFAA aan het goede adres voor meer informatie over deze handige toepassingen. Neem vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail u vraag naar info@sfaa.nl. Wij denken graag met u mee!

 

poppetje