poppetje zakgeld

De meeste ondernemers kiezen ervoor om de BTW aangifte per kwartaal in te dienen. Doet u zelf uw aangifte of laat u deze verzorgen door SFAA? Waar moet u op letten, SFAA heeft het voor u op een rijtje gezet.

Verzamelen van alle facturen via SFAA:

  • Zorg dat u alle facturen die in de maanden april, mei en juni heeft gekregen of verstuurd heeft geupload in uw digitale brievenbus.

Het is van belang dat u alle facturen upload, zo kan de BTW wordt op geboekt en worden meegenomen in uw aangifte. Zijn uw inkomsten hoger dan uw uitgaven, dan zult u een bedrag aan de belastingdienst moeten afdragen. Heeft u in de aflopen kwartaal juist meer uitgaven, dan krijgt u geld terug van de belastingdienst.

Bankkoppeling met Exact Online?

  • Heeft u al een bankkoppeling met Exact Online? Zo niet kunt u deze gemakkelijk aanvragen, door uw bank te bellen en vragen naar een bankkoppeling.

Een koppeling met Exact Online is voor iedereen handig. Wij zijn minder tijd kwijt met overtypen van de afschriften, en u bent minder tijd kwijt met het aanleveren van de bankgegevens.

Ook zorgt een koppeling met Exact ervoor dat u altijd en overal uw realtime gegevens kunt inzien. Wij stellen dan ook altijd voor een koppeling te maken met Exact Online.

  • Heeft uw bank geen koppeling met Exact Online (bijvoorbeeld Triodos bank), dan zult u een MT-940 bestand moeten downloaden via uw bank. De informatie over het downloaden van de MT-940 bestanden vindt u op onze website onder FAQ.

Heeft u uw spullen op tijd aangeleverd, dan kunt uw aanslag in de loop van de maand juli verwachten. Zorg ervoor dat uw betaling voor het einde van de maand plaatsvindt. Krijgt u geld terug, dan krijgt u deze dan ook snel mogelijk.

Wilt u meer weten over de BTW aangifte of wilt u graag uw aangifte door ons laten verzorgen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail ons naar info@sfaa.nl.

Heeft u uw btw aangifte al klaar staan?