starten van een bedrijf

Even een heel andere blog dan u van ons gewend bent. We vroegen ons af of er nu echt een ideale leeftijd voor het starten van een bedrijf is. We gingen op zoek en delen kort onze bevindingen met u.

Er wordt door onder andere de media een beeld geschetst dat jongeren meer kans hebben bij het starten van een bedrijf dan oudere ondernemers. De gemiddelde leeftijd waarop in Nederland een eigen onderneming wordt gestart is 36 jaar. Iedereen die op een leeftijd van 29 jaar of jonger een bedrijf start wordt als jonge ondernemer gezien. Maar zijn jonge ondernemers daadwerkelijk succesvoller?

Hebben jongeren een voordeel bij het starten van een bedrijf voor je zelf?

Op bepaalde gebieden hebben jongeren inderdaad een voorsprong, dan gaat het vooral over de internet & mobiele applicatie technologieën. De technologie verandert snel en het valt in hun leefwereld. Ze hebben echter ook onzekerheid over hun carrière en weinig werkervaring bij verschillende bedrijven. De stap naar een eigen bedrijf is dan riskanter.

Ondernemers van rond de 40 hebben wel de relevante werkervaring en meer financiële stabiliteit dan jonge ondernemers. Verder hebben ze een groter netwerk en hebben ze geleerd van de fouten die ze tijdens hun werk- en ondernemingsperiode hebben gemaakt. Ook zitten ze nog vol ambitie om iets anders te doen waar ze echt in geloven.

Wat is de gemiddelde leeftijd voor het starten van een bedrijf?

De gemiddelde leeftijd van de top 100 organisaties op de Forbes Global 2000 lijst is 35 jaar. Om een succesvol bedrijf op te richten kun je volgens deze lijst het beste rond deze leeftijd zitten. Er zijn uiteraard uitzonderingen van bijvoorbeeld Mark Zuckerberg die facebook op zijn 19e startte. Het andere uiterste is Charles Flint die IBM op zijn 61ste oprichtte. Laat je leeftijd je dus nooit tegenhouden om een eigen onderneming te starten!

Ervaringen met ons delen? We zijn nieuwsgierig! Mail ons op info@sfaa.nl of bel 020 26 10 723. Tot horens!

starten van een bedrijf

Is de sleutel tot succes leeftijd?