Controleren aangifte inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting, vanaf deze week kan hij weer worden ingediend.  Doordat 2020 een erg vreemd jaar is geweest vol met veranderingen door de coronacrisis raadt de rijksoverheid aan om de vooraf ingevulde gegevens van de belasting aangifte extra goed te controleren. Dit geldt voor zowel particulieren als ondernemers.

In de afgelopen weken viel bij ongeveer 8.3 miljoen mensen de blauwe envelop met daarin het verzoek om de aangifte inkomstenbelasting te doen. Maar hoe werkt dat nu aangifte doen? Aangifte doen kan tot 1 mei. Als je het voor 1 april doet krijg je bericht voor 1 juli of je geld terug krijgt, of geld moet betalen aan de belastingdienst.

Hoe moet ik de aangifte inkomstenbelasting controleren?

Het controleren van je aangifte inkomstenbelasting is altijd erg belangrijk, maar dit jaar door de verandering nog iets belangrijker. De informatie die automatisch wordt ingevuld kan namelijk verkeerd zijn. Hierdoor kun je geld mislopen!

Is er bijvoorbeeld iets verandert in je persoonlijke situatie in het afgelopen jaar? Dan kan het zo zijn dat de belastingaangifte foutief is ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan het af of oversluiten van een hypotheek in het afgelopen jaar.  Ook kan een verlies van een inkomen door de COVID pandemie voor verandering in je situatie hebben gezorgd. Dit of elke andere verandering die invloed heeft gehad op de belastingaangifte is belangrijk om te controleren bij het aangifte doen.

“De gevolgen van de coronacrisis zijn voor iedereen anders. In sommige gevallen hebben wij zicht op die gevolgen, bijvoorbeeld als je als ondernemer gebruik hebt gemaakt van bepaalde steunmaatregelen”, zegt Heleen Bisschoff – Moonen, bij de Belastingdienst verantwoordelijk voor de aangiftecampagne. “Maar we kunnen niet alles weten over de situatie van mensen en het effect daarvan op de aangifte. Daarom vragen we iedereen de gegevens in de belastingaangifte goed te controleren en waar nodig aan te vullen.” (Ministerie van Financiën, 2021)

Geld terug door corona?

Ongelofelijk veel ondernemers zijn afgelopen jaar geraakt door de coronacrisis, zo kun je bijvoorbeeld een negatief inkomen hebben over het afgelopen jaar. Is dit voor jou het geval geweest,  of weet je niet zeker of dit voor jou het geval is, controleer de belastingaangifte dan goed! De aangifte inkomstenbelasting wordt dan namelijk verrekend met de drie voorgaande jaren en hierdoor kun je als ondernemer geld terug ontvangen van de belastingdienst.

Het mag duidelijk zijn, het controleren van de aangifte inkomstenbelasting is dit jaar extra belangrijk. Daarom heeft SFAA nu een speciale actie IB actie geïnitieerd. Laat ons de aangifte doen, wij controleren de aangifte en dienen deze op tijd in. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en behaal je het ultieme financiële voordeel. Bekijk de speciale actie pagina of neem direct contact op met Leon door te bellen naar +31 20-2610723.

SFAA is here to help! En met onze expertise voorkom je boetes, behaal je het ultieme voordeel en is alles op tijd geregeld.