economie

In 2020 heb je waarschijnlijk veel onverwachte investeringen gedaan vanwege de COVID-19 om jouw onderneming in de online werkomgeving werkbaar te maken. Dit zijn investeringen in bedrijfsmiddelen, deze kun je dus aftrekken volgens de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Zo kunnen de investeringen in bedrijfsmiddelen gemaakt door de coronacrisis toch voordeliger uitpakken dan je oorspronkelijk dacht.

Volgens KIA mag je hier 28% over terugvorderen.  Hier zitten wel haken en ogen aan, daarover lees je hieronder meer!

Als je minder dan 2.401 euro investeert heb je geen recht op deze tegemoetkoming, dit geld pas vanaf 2.401 euro. Als je boven dit bedrag zit wordt de 28% toegepast over het volledige bedrag, zit je er dus nog net onder, dan is het verstandig om meer te investeren om aanspraak te maken op deze regeling. De 28% is het vaste percentage tot een geïnvesteerd bedrag van 58.234 euro. Ga je boven dit bedrag geldt er een andere regeling waarbij je tot een geïnvesteerd bedrag van 107.848 euro een vast bedrag van 16.307 euro terugkrijgt. Wil jij nou weten hoe jij er voor staat en of het misschien handig is om meer te investeren (als je bijvoorbeeld net onder de 2.401 euro zit)? Schakel SFAA in! Wij hebben veel ervaring op gebied van bedrijfsadvies, belastingen en administraties. Kijk op onze website en meld je aan voor een gratis adviesgesprek!

Er zijn bepaalde producten waar de aftrek niet op geldt, waarop precies kun je lezen op de website van de belastingdienst .

Maar het komt ongeveer op het volgende neer: als de investering alleen bedoeld is voor zakelijk gebruik (echt een pure bedrijfsinvestering), dan valt het onder kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Hier zijn dan nog uitzonderingen op voor wanneer je van jezelf of een direct familielid iets overkoopt.

Sinds de corona uitbraak zijn veel ondernemers vanuit huis aan het werken, dit betekend dat de online- en thuis-werk omgeving in vele gevallen moest worden ge-upgrade. Dit valt in de meeste gevallen onder de KIA. Dus ook bijvoorbeeld een sneller internet pakket bij jou thuis, of de aanschaf van een nieuwe bureau stoel voor je thuiskantoor kunnen via de KIA gedeeltelijk worden teruggevorderd.

Heb je nou vragen over of jij in aanmerking komt of hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Wacht dan niet en neem contact met ons op! Bel naar 020 2610723 of mail naar info@sfaa.nl. We helpen je graag.