borrel

Na een jaar hard werken is het fijn om met het team het nieuwe jaar in te luiden met een gezellige borrel! Het is handig om even het financiële plaatje door te nemen – een besparing is altijd mooi meegenomen. Heeft u onlangs een borrel georganiseerd, dan vallen de kosten hiervan binnen de werkkostenregeling (WKR) van 2016. Grote kans dat u de vrije ruimte van de WKR al heeft ingevuld. Gelukkig is er een manier om onder de 80% belastingheffing uit te komen. Dat leggen we in deze blog nader uit.

De vrije ruimte van uw WKR houdt in dat u maximaal 1,2 procent van het fiscale loon mag uitgeven aan vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel. Vergoedingen en bonussen vallen hier o.a. onder. Wilt u meer weten over hoe de WKR in elkaar steekt, lees dan verder op onze blog; Wat betekent de werkkostenregeling voor u?

De kans is aannemelijk dat uw vrije ruimte al opgevuld is over 2016. In dat geval zult u over de vergoedingen en verstrekkingen 80% belastingheffing moeten afdragen. Zonde van het geld natuurlijk. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld om hier onder uit te komen:

Tip 1: Organiseer de borrel op uw werkplek

Als u uw borrel zelf organiseert dan mogen de kosten onbelast worden opgegeven. Het begrip ‘werkplek’ hanteert de belastingdienst overigens vrij breed. Het gaat feitelijk over de plek waar u arbo verantwoordelijk voor bent. Dit kan dus ook de parkeerplaats, een loods of gewoon achter uw bureau zijn.

Tip 2: Maak er een zakelijke borrel van

Als u uw relaties uitnodigt, waardoor de borrel een meer zakelijk karakter krijgt, kunt u de kosten ‘gewoon’ zakelijk declareren. Dat de borrel tegelijkertijd voor uw personeel is, is dan mooi mee genomen. Met deze tip slaat u dus twee vliegen in 1 klap! Let er echter wel op dat u wel aan de belasting moet kunnen aantonen dat de borrel een zakelijke insteek kent.

Tip 3: Organiseer een nieuwjaarsborrel

Bent u nog niet helemaal verkocht door het idee om de borrel binnenshuis te organiseren, maar zit u wel krap met de vrije ruimte over 2016? Overweeg dan om een nieuwjaarsborrel te houden. De nieuwjaarsborrel kunt u dan namelijk gewoon in uw vrije ruimte 2017 onderbrengen.

Meer informatie?

Op zoek naar meer informatie over de WKR, of wilt u weten hoe u het beste een evenement kunt organiseren zodat deze binnen de WKR past? Dan kunt u ons bereiken op 020-2610723 of stuur een mail aan info@sfaa.nl.

Natuurlijk wensen wij u allen een mooi en succesvol 2017!