Internet op de zaak

Voor ondernemers is het vaak lastig om investeerders te vinden die willen investeren in de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten of diensten. Banken en ook private investeerders houden nog steeds de boot af als het gaat om het verstrekken van kapitaal. Het is voor deze partijen vaak te risicovol om te investeren in nieuwe ideeën die zich bevinden in de ontwikkelfase. Ondanks dat crowdfunding in enkele gevallen een helpende biedt, stranden veel van deze waardevolle ideeën of behalen nieuwe producten of diensten de markt niet door een gebrek aan financiële middelen.

Vroegefasefinanciering

Om dit te voorkomen heeft het kabinet een nieuwe regeling, de vroegefasefinanciering (VFF), in het leven geroepen. Het kabinet stelt voor de startende ondernemers en innovatieve MKB’ers 50 miljoen beschikbaar om bedrijven financieel te steunen bij het uitvoeren van marktonderzoek, het ontwikkelen van een prototype of het opstellen van een ondernemingsplan.

Vanaf vandaag (1 juli) hebben zowel ondernemers als starters de mogelijkheid om zich in te schrijven op de regeling. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 december. Klik hier voor meer informatie over de vroegefasefinanciering (VFF).

Hulp nodig?

Uiteraard helpen wij ook graag met het ontwikkelen van een ondernemingsplan of zijn wij beschikbaar voor vragen via info@sfaa.nl of per telefoon: 020 26 10 723.