Inschrijven Kamer van Koophandel. De voor- en de nadelen!

Alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland zijn wettelijk verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Maar waarom eigenlijk? En wat zijn hier de voor- en nadelen van? SFAA heeft het voor u op een rijtje gezet!

De registratie in het handelsregister van Kamer van Koophandel bevordert de rechtszekerheid van uw onderneming. U, als ondernemer wilt natuurlijk weten wie uw opdrachtgevers zijn, wie is aansprakelijk en wie is bevoegd en uiteraard wanneer er sprake is van een faillissement. Al deze zaken zijn zorgvuldig beschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

De voordelen van de inschrijving:

  • U krijgt een KvK nummer en hiermee kunnen uw toekomstige opdrachtgevers gemakkelijk informatie opvragen over uw bedrijf.
  • Bent u een startende ondernemer? De KvK organiseert diverse bijeenkomsten voor ondernemers. Ook heeft de KvK tegenwoordig de “Hallo” link, de zogenaamde zakelijke community voor ondernemers.
  • U kunt toegangspassen aanvragen voor diverse groothandels: Makro, Sligro, Office Centre. U kunt het inschrijfgeld van de KvK al snel terug verdienen, als u een beetje praktisch inkopen doet voor uw zaak.

Er zijn ook nadelen!

  • De kosten zijn afhankelijk per gemeente waar uw bedrijf gevestigd is. Er moet jaarlijks een contributie worden betaald.
  • Doordat er gemakkelijk in het handelsregister informatie over uw bedrijf te vinden of te koop is, kunt er zeker vanuit gaan dat u de eerste maanden vaak gebeld zult worden, door marketeers of banken.
    Gelukkig kunt u zich inschrijven in het bel-me-niet register voor bedrijven, om niet gestoord te worden.

Wilt u meer weten over de inschrijving van uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of info@sfaa.nl. SFAA helpt u graag!

Inschrijven Kamer van Koophandel. De voor- en de nadelen!