poppetje-21

Het nieuwe jaar is bijna begonnen, kansen liggen open. Denkt u erover om een bedrijf te starten? Maar u weet niet of u de financiering rond kan krijgen? Wij hebben tips voor u om met minder geld toch uw bedrijf te starten in 2015.

Voor het starten van een nieuw bedrijf is geld nodig. Als starter kunt u in aanmerking komen voor een starterslening. Maar tegenwoordig zijn banken niet meer zo mild met de verhouding vreemd vermogen en eigen vermogen. De bank verwacht dat een derde van de totale vermogensbehoefte door uzelf wordt ingebracht. Natuurlijk wilt u de oprichting niet uitstellen, u moet dus de financieringsbehoefte naar beneden bijstellen. Maar u wilt wel dat de onderneming een succes wordt. Bespaar daarom niet op bedrijfsmiddelen maar op werkkapitaal: het geld dat u wilt lenen voor inkopen en marketing. Hieronder vindt u tips voor het besparen op het werkkapitaal.

Leveranciers

Ben kritisch bij het kiezen van uw leverancier. Zorg ervoor dat uw leverancier gebaat is bij uw succes. Zo kunt u samen overeenkomen om de betalingstermijn (in de startperiode) te verruimen.

Klanten

Om zelf snel aan kapitaal te komen kunt u klanten vooraf laten betalen of u kunt kortingen aanbieden aan klanten die direct betalen.

Voorraadoptimalisatie

Leg een zo klein mogelijke voorraad aan. Koop in wanneer er een bestelling plaatsvindt. Bij internetverkopen van producten kunt u zelf uit de fabriek aan de klant leveren.

Belasting

Bij de belastingdienst is er een mogelijkheid voor een maandelijkse teruggave van de omzetbelasting. Maak hiervan gebruik, vooral voor grote aankopen in de opstartperiode kunt u sneller veel geld terug krijgen.

Verlaag initiële aankopen

Denk aan lease, huur of koop op afbetaling. Hierdoor heeft u geen grote investeringsbedragen tijden de opstartperiode.

Mocht u meer informatie willen neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of mail uw vraag naar info@sfaa.nl. Wij kijken graag met u mee!

bedrijf starten in 2015