Minimum jeugdloon verhoogd tot ruim 19% vanaf 1 juli 2019

Heeft jouw onderneming jongeren van 18 t/m 21 jaar in dienst? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verandering in het minimum jeugdloon vanaf 1 juli 2019! Voor jou heeft SFAA alles wat je moet weten met betrekking tot deze wetgeving op een rij gezet.

Stijging bruto uurloon per leeftijdsgroep

In de onderstaande tabel is het verschil ten opzichte van januari 2019 beschreven. Vooral de bijdragen voor 18 t/m 21 jarigen wordt vanaf 1 juli fors verhoogd. Samen met deze stijging zullen sociale uitkeringen gekoppeld aan wettelijk minimumloon ook meestijgen. Het is dus belangrijk dat je een goede indicatie maakt van welke kosten deze stijging met zich mee brengt.

procentuele stijging per leeftijd18192021
6,5%10,4%15,7%19%

Kijk op de site van de Belastingdienst om alle bedragen per leeftijdscategorie verder met elkaar te vergelijken

Wat te doen als ondernemer?

Iedere werknemer heeft recht op een uitkering van het minimumloon. Maar hoe kan je deze stijging als ondernemer minder voelbaar maken in jouw kosten? Dit kun je doen door een doorberekening te maken van deze kosten in de producten en diensten die jouw onderneming levert. Ook kun je met een aantal handige tips en tricks fors besparen op loonkosten. Zo kun je als werkgever gebruik maken van de vrijgestelde ruimte waarbinnen je geen loonbelasting hoeft te betalen.
Lees meer over deze vrijgestelde ruimte (WKR-regeling)

Online Salarisadministratie

Naast het minimum jeugdloon komen er nog meer verplichtingen kijken bij het uitbetalen van werknemers. Er zijn zoveel regeltjes waaraan ondernemers zich moeten houden. Salarisadministratie uitbesteden aan Administratiekantoor SFAA biedt uitkomst! Wij verzorgen maandelijks voor al jouw medewerkers een salarisspecificatie aan de hand van mutaties. Dit doen wij met behulp van Exact software zodat alles geautomatiseerd kan worden. Vanuit Exact kun jij jouw medewerkers uitbetalen én de loonbelasting betalen. Door deze online werkwijze hoef je niet alle salarissen handmatig over te tikken! En dat bespaart een hoop tijd.

SFAA: Jouw financiële afdeling op afstand!

Heb jij vragen over het minimum jeugdloon voor jouw werknemers of wil jij meer weten over kostenbesparing door geautomatiseerde tools? Dan helpen wij jou graag verder! Door onze jarenlange ervaring met het ondersteunen van Startups en Scale-ups zijn wij gespecialiseerd in het laten groeien van ondernemingen! Wil jij op de hoogte blijven van relevante tips voor ondernemers? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!