Pensioen opbouwen als DGA

Het pensioen is altijd al een lastig onderwerp geweest voor de kleine ondernemer. Het is belangrijk dat u als zelfstandige zorgt voor u eigen oudedagsvoorziening. SFAA heeft voor u uitgezocht wat de nieuwe pensioenregeling inhoudt.

ZZP Pensioen op flexibele basis

Het is nu mogelijk om uw pensioen te regelen op flexibele basis met het vrijwillige ZZP Pensioen. Om aan de regeling deel te nemen hoeft u niet bij een zelfstandigenorganisatie te zijn aangesloten, het deelname is voor iedereen.

Met de nieuwe regeling kunt u zelf beslissen hoe uw pensioen wordt opgebouwd en hoeveel u opbouwt. En dat tegen lage kosten met de voordelen van collectieve vermogensopbouw.
Let op: dit is geen pensioenfonds, dus al het geld dat u inlegt is en blijft van u!

U bepaalt zelf wanneer uw pensioenuitkering ingaan en voor hoe lang u de uitkering wilt ontvangen. De hoogte van de uitkering bepaalt u uiteraard helemaal zelf aan de hand van door u opgebouwd vermogen.

Het kostenoverzicht

Iedere deelnemer betaalt eenmalig € 40,- instapkosten en de vaste beheerkosten zijn € 35,- per jaar. Ook betaalt u jaarlijks variabele beheerkosten, die 0,35% van het opgebouwde vermogen bedragen. En de kosten van toe- en uittreding bedragen gemiddeld 0,03% per jaar van het beheerde vermogen. Deze kosten zijn gebaseerd op een maandelijkse inleg en een inlegduur van 20 jaar.
Ook is er voortdurend inzicht mogelijk in de volbrachte stortingen en uw opgebouwd pensioen.

Naarmate de pensioendatum dichterbij komt, wordt de samenstelling van de beleggingsmix aangepast waardoor u minder risicovol belegt.

Veel voordelen zo lijkt het, maar let wel op dat u minder zeggenschap heeft dan dat u het zelf belegt of spaart. Er zitten ook voldoende nadelen aan.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe regeling of heeft u advies nodig bij het regelen van uw pensioen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via
020-2610723 of mail uw vraag naar info@sfaa.nl. Wij kijken graag met u mee!

Nieuwe pensioenregeling voor ZZP’ers in 2015