Zesde periode NOW

De NOW aanvragen, het kan nu nog! Tot 30 september kan de NOW (noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid) worden aangevraagd voor de zesde periode. De aanvraag kon vanaf 26 juli worden ingediend, en zal per 30 september op zijn einde lopen. Heb je hier recht op? Regel het dan voor 30 september.

Wat is de NOW?

De noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid, afgekort NOW, is een maatregel getroffen door de Nederlandse staat om ondernemers in de coronaperiode tegemoet te komen en te helpen met het betalen van de loonkosten. Je kunt de NOW aanvragen via het UWV.

De NOW is sinds het begin van de coronacrisis al aanwezig en kon in 6 fases worden aangevraagd. Afhankelijk van je omzet en kosten wordt bepaald hoeveel NOW je van het UWV krijgt uitbetaalt. De NOW is een gift van de overheid en hoeft dus niet worden terugbetaald, mits deze goed is ingevuld.

Op het moment dat de loonsom daalt of de omzet stijgt kan het zijn dat een gedeelte (of in extreme gevallen het hele bedrag) van de NOW moet worden terugbetaald. Let dus goed op met de NOW aanvragen, bij fouten moet je dit namelijk terugbetalen.

De NOW aanvragen

De zesde periode van de NOW kon worden aangevraagd sinds 26 juli. Deze zesde aanvraagperiode had betrekking op omzetverlies in de periode juli, augustus en september 2021.

Om in aanmerking te komen voor de zesde periode NOW heb je het volgende nodig:

  • Een loonheffingennummer waarover je de aanvraag doet.
  • Gegevens over de verwachte (en inmiddels bijna gerealiseerde) omzetverlies over de aangegeven drie maanden, deze moet minimaal 20% zijn.
  • Het verwachte omzetverlies in de periode
  • Een bankrekeningnummer om de NOW op te ontvangen.

Heb je deze gegevens dan kan de NOW worden aangevraagd via het formulier van het UWV. Heb je geen goed overzicht van je omzet en hoeveel deze gedaald is in de aangegeven periode.  Begin met het bijhouden van een up-to-date administratie, lees onze 10 gratis boekhoudtips om jou te helpen dit te realiseren! Kom je er zelf niet uit met de NOW aanvragen? Laat ons je helpen, wij hebben veel ervaring met het helpen van ondernemers met het aanvragen van tegemoetkomingen. Zo behaal je het ultieme voordeel!

Einde van de NOW-subsidie

Door de retour van corona heeft de overheid besloten om de staatssteun stop te zetten, dit zal dan ook bij start van het laatste kwartaal gebeuren. Vanaf 1 oktober zullen de NOW, TVL, Tozo en Tonk worden stilgezet.  Slechts enkele branches zullen nog aanspraak kunnen maken op een tegemoetkomingen, denk aan de evenementenbranche en de reisbranche.

Een groot gedeelte van de tegemoetkomingen moet worden terugbetaald. Lees in deze blog welke tegemoetkomingen moeten worden terugbetaald en over welke periode.

Het is belangrijk om bij elke tegemoetkoming die je hebt ontvangen in kaart te brengen of en wanneer je deze moet terugbetalen. Wij maken middels simulatietools schattingen voor je. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons! Bij SFAA hebben we veel ervaring met ondernemen in deze lastige tijd, en dus ook de tegemoetkomingen die hierbij komen kijken. Mail naar info@sfaa.nl of bel naar +31 20-2610723.

Zorg ervoor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan in de vorm van boetes of terugbetalingen. Dit kan namelijk erg veel invloed hebben op je onderneming.