mailman

Verricht u zelf onderzoek voor uw bedrijf of laat u uw personeel dat doen, dan heeft dat ook fiscale voordelen voor u en uw bedrijf.

Wanneer u zelf tijd besteedt aan het speur- en ontwikkelingswerk, kunt u een bedrag in mindering brengen van uw winst. Laat u uw personeel het speur- en ontwikkelingswerk uitvoeren, dan kunt u een korting krijgen op de loonheffing.

Criteria voor een winstaftrek

Heeft u minimaal 500 uren besteedt aan het speur- en ontwikkelingswerk binnen één jaar, dan heeft u recht op een fiscale winstaftrek.

De volgende werkzaamheden vallen onder het speur- en ontwikkelingswerk:

  • Ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur;
  • Technisch wetenschappelijk onderzoek;
  • Technisch procesgericht onderzoek;
  • Analyse van de technische haalbaarheid van het eigen S&O onderzoek

Let op: het is alleen mogelijk om een fiscale aftrek te krijgen indien u van te voren een verklaring Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aanvraagt. De verklaring kunt u tot 30 september van het desbetreffende jaar aanvragen en de gemaakte uren voor S&O kunt u pas vanaf het indiendatum laten meetellen. Dus wees er op tijd mee!

Wat bedraagt de aftrek?

De aftrek in 2015 bedraagt € 12.421,- voor ondernemers, die meer dan 1.125 uur in hun bedrijf werkzaam zijn. Voor starters wordt er een extra bedrag beschikbaar gesteld van € 6.213,-.

Het is belangrijk voor de fiscus dat u de door u besteedde uren en de werkzaamheden goed bijhoudt.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een RVO of wilt u meer informatie over de criteria voor het speur- en ontwikkelingswerk, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of info@sfaa.nl. SFAA helpt u graag!

Onderzoekskosten voor uw bedrijf