Verruiming werkkostenregeling

De ontslagboete blijft toch bestaan bij meer dan twintig ontslagen binnen één bedrijf, de maximale steun voor vaste lasten wordt geen 20.000 euro, maar 50.000 euro en het noodpakket gaat in plaats van 3 maanden, 4 maanden duren. Dit is ondertussen bevestigd door de overheid.

Ontslagboete

De grootste wijziging die naar buiten is gekomen is dat de ontslagboete gedeeltelijk blijft bestaan. Hier zijn wel strengere voorwaarden aan verbonden. Bij meer dan twintig ontslagen in een bedrijf waarbij geen akkoord is met de vakbond moet het bedrijf 5 procent van het totale bedrag aan loonkosten betalen. Hierdoor wil het kabinet realiseren dat er nu niet meer mensen worden ontslagen dan nodig omdat het noodpakket er toch is voor bedrijven. De bijdrage vaste lasten gaat ook omhoog. Deze tegemoetkoming wordt niet 20.000 euro, maar maximaal 50.000 euro. Hierbij blijft het bedrag dat een bedrijf krijgt afhankelijk van het totale omzetverlies. Lees hier meer over het tweede noodpakket. Het pakket loopt door tot 1 oktober, en wordt daarmee 4 in plaats van 3 maanden van toepassing.

Heb je nou vragen over dit onderwerp? Wacht dan niet en neem contact met ons op! Bel naar +31 20-2610723 of mail naar info@sfaa.nl. We helpen je graag!