Vakantiegeld voor ZZP’ers

Vakantiegeld voor ZZP’ers

Het is geweldig om een ondernemer te zijn, u heeft alle vrijheid en kunt zelf uw werkwijze en ritme bepalen. Maar de werknemers in loondienst hebben deze maand een mooi meevallertje gehad, namelijk de uitkering van vakantiegeld. U als ondernemer zult zelf voor uw “vakantiegeld” moeten zorgen. Het kan op verschillende manieren, SFAA heeft er twee voor u op een rij gezet.

Maandelijks een bedrag sparen voor vakantiegeld

U kunt als zelfstandige ondernemer uw eigen vakantiegeld door het jaar heen sparen. Voor iemand in loondienst wordt het vakantiegeld berekend op basis van 8% van het bruto jaarinkomen. Maar uw, als ZZP’er bent er natuurlijk vrij in om het percentage zelf te bepalen. U kunt bijvoorbeeld maandelijks een percentage van 10% van uw inkomen reserveren. Maar let er wel op, dat uw als ondernemer vaak niet hetzelfde inkomen heeft per maand. Dus de ene maand zal het meer of minder kunnen zijn, dan de andere.

Een extra opdracht aannemen voor vakantiegeld

Ook kunt u als een ZZP’er ervoor kiezen om een extra opdracht aan te nemen en dat inkomen dan reserveren voor uw vakantie.

Hoe dan ook, het is wenselijk om tijdig na te denken over het reserveren van vakantiegeld. We zien veel ondernemers die te weinig of niets appart zetten en zodoende in de vakantieperiode niet uitkomen.

Heeft u meer vragen over het opzij zetten van uw vakantiegeld, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of info@sfaa.nl. SFAA helpt u graag!

Vakantiegeld voor ZZP’ers