Veelgestelde vragen
De meest gestelde vragen aan SFAA staan op deze pagina weergeven. Zo kun je snel een antwoord vinden op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je een aanvullende uitleg? Schroom niet en neem gerust contact op met een van onze adviseurs!
Kun je jouw vraag niet in één oogopslag vinden? Gebruik dan de ‘Ctrl + f’ functie. Maak je gebruik van Apple? Gebruik dan ‘cmd + f’ functie.
De service van SFAA
SFAA verzorgt op een efficiënte, kostenbesparende en geheel eigentijdse manier de financiële administratie voor ZZP’ers en het MKB. Wat ons onderscheid is dat wij altijd met de ondernemer meedenken.
De boekhouding wordt bij SFAA volledig in de cloud verwerkt. Door deze werkwijze kunnen ondernemers meekijken met de werkzaamheden van SFAA en weten ze precies voor welke diensten ze betalen. Daarnaast hebben ondernemers ten alle tijden zicht op hun financiële situatie en besparen zo veel kosten aan onnodige boekhoudkosten. Voor deze diensten betalen ondernemers een vaste transparante prijs per maand. Daarnaast wordt tijdens het verwerken van de financiële administratie altijd gekeken op welke manier een ondernemer kosten kan besparen of waar kansen liggen om efficiënter te werken. Naast de financiële administratie ontvangt de ondernemer dus gratis financieel advies op verschillende vlakken.
Met onze overstapservice kunt u zorgeloos overstappen naar SFAA. Wanneer gewenst nemen wij contact op met uw voormalige boekhouder om de overstap zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Bij het opzeggen of inrichten van uw financiële administratie en bankkoppelingen zult u begeleid worden en persoonlijke uitleg krijgen over de mogelijkheden van ons online boekhoudprogramma. Zo houdt u altijd volledig inzicht en controle over uw financiële administratie.
U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken per e-mail of telefoon. De koffie bij ons op kantoor staat iedere dag tussen 08.00 uur en 20.00 uur voor u klaar. Wij beantwoorden uw vragen binnen 24 uur.
Tarieven en facturatie
SFAA werkt op een geheel eigentijdse manier waarbij efficiëntie, transparantie en persoonlijkheid altijd centraal staan. Hierbij horen ook duidelijke en vaste tarieven. Zo weet u altijd vooraf waar u aan toe bent. Onze tarieven zijn geheel afhankelijk van uw wensen als organisatie. U kunt een overzicht van onze tarieven opvragen via het formulier op onze tarieven pagina. Natuurlijk maken we graag met u kennis en lichten wij graag onze tarieven toe.
Bij SFAA gaat de meter niet lopen als u belt voor vragen of advies. Wij hanteren een vast maandelijks tarief voor alle diensten waarbij u altijd mag bellen bij al uw financiële vragen.
Mocht u daarentegen een specifiek en uitvoerig financieel vraagstuk hebben en wilt u dit tot de bodem hebben uitgezocht? Wij gaan graag met u om tafel om te bespreken wat wij voor u kunnen doen. Van te voren bespreken wij altijd met u een vast tarief. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.
SFAA verstuurt elke eerste dag van de maand uw factuur. U ontvangt een online factuur van onze geleverde diensten naar het door u opgegeven e-mailadres. Het vaste bedrag dat maandelijks gefactureerd wordt altijd in overeenstemming met u bepaald. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.
Financiële administratie
U stuurt de financiële administratie van het huidige boekjaar fysiek of digitaal op of brengt het langs bij ons op kantoor. SFAA loopt voorop als het gaat om Cloudoplossingen dit zorgt voor een kostenbesparing voor u, maar als u het liever 'gewoon' fysiek aanlevert dan kan dat natuurlijk ook.
Elke week zullen wij online uw geüploade inkoop- en verkoopfacturen controleren en verwerken. Zo heeft u altijd een up-to-date overzicht van uw financiële situatie.
Omdat wij wekelijks uw boekhouding bijhouden is de BTW-aangifte eenvoudig in te dienen. Periodiek controleren wij uw administratie en zal de BTW aangifte tijdig bij de belastingdienst worden ingediend. Vervolgens krijgt u van ons per mail een overzicht van het te betalen of te ontvangen bedrag.
Wanneer u besluit samen met ons te gaan werken dan ontvangt u altijd een mail met een overzicht van de benodigde gegevens welke u moet aanleveren. De lijntjes kort, schroom niet te bellen of mailen.
Exact Online ondersteunt alleen de drie grootste banken van Nederland. U kunt bij deze banken automatisch aan bankkoppeling aanvragen. Per bank wordt uitgelegd hoe u dit doet. NB. uw bedrijf moet eerst aangemaakt worden in Exact Online. Weten hoe u dit doet, of wat wij kunnen beteken voor u, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
ING
Na het inloggen vindt u helemaal rechts onderin in het menu ‘Gegevens en instellingen’ Koppeling Boekhoudpakket. Kies vervolgens bij boekhoudprogramma kiezen voor Exact. Kies vervolgens voor aanvragen/wijzigen. Daarna bevestigt u in Mijn ING Zakelijk met een TAN-code (dit is een sms dienst van de ING waarmee u akkoord kunt geven).
Rabobank
Log eerst in bij Rabo internetbankieren. Kies betalen en vervolgens linksonderin in het menu vindt u ‘Online Boekhoudpakket’. Kies boekhoud pakket Exact, vervolgens kiest u voor rekeningen onderhouden. Hierna komt u in de omgeving van Exact, vink ‘transacties betalingen en incasso’ aan, kies vervolgens op bewaren en terug naar Rabobank.
Onderteken vervolgens met de Rabo Reader of scanner de actie. Wanneer u niet in de linkerbalk direct ’ Koppeling Boekhoudpakket' ziet staan, bel dan even met het regiokantoor, want zij moeten dan de instellingen van uw Rabobank zakelijk pakket achter de schermen zichtbaar voor u maken. Daarna kunt u uw koppeling met uw boekhoudpakket opzetten, zoals boven genoemd.
ABN-Amro
U kunt een koppeling met de ABN Amro telefonisch of per post aanvragen
Telefonisch;
U kun t de koppeling telefonisch (0900-0024) aanvragen. Hiervoor is een contract- of administratienummer boekhouding nodig. Deze ontvangen wij via Exact voor u. Met deze code bevestigd u de bankkoppeling. Vraag ons dus eerst even naar dit nummer.
Per post;
Via deze link https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/betalen/boekhoudkoppeling/f_aanvragen.html, kunt u een gratis boekhoudkoppeling aanvragen. Kies onder algemeen voor een koppeling met Exact Online. Vul vervolgens uw bedrijfsgegevens in en klik op volgende. Kies vervolgens voor afdrukken en verstuur het formulier per post naar ABN Amro. Doorgaans zorgt de ABN Amro voor een koppeling binnen 5 werkdagen.
Om een bankafschrift in Exact Online boekhouding in te voegen, is het noodzakelijk om een zogenoemde MT940 bestand te downloaden. Dit is een bestand met tekst waarin alle boekingen op de bank worden weergegeven. Het bestand is doorgaans te downloaden als een .swi bestand. Dit is alleen te openen in een online boekhoud programma. Hieronder is voor de vier grootste banken aangegeven hoe u dit kunt doen. Mocht het ondanks de beschrijving niet lukken, dan kunt u ons altijd even bellen of mailen!
ING Bank
Bestanden downloaden vanuit Internet Bankieren bij de ING bank.
- Log in bij Internetbankieren van de ING Bankhttps://mijnzakelijk.ing.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet
- Kies daarna voor Download in het menu bij betalen
- Kies vervolgens bij datum de periode waarover u de afschriften wilt downloaden. Let op; bij de ING Bank gaan de mutaties maximaal 16 maanden terug.
- Kies als bestandsformaat MT940 IBAN
- Klik tenslotte op download. (Meestal wordt dit bestand in uw map downloads geplaatst)
- Mail dit document naar ons, en wij voegen het in uw online boekhouding. Het bestand kunt u alleen openen in boekhoud programma’s (en kladblok) maar dit is niet nodig.
Rabobank
Downloaden MT940 bestanden bij de Rabobank.- Log in bij de Rabobank internetbankieren
- Klik op de betreffende rekening die u wilt downloaden
- Zoek vervolgens in het linkermenu naar downloaden transacties
- Klik onderin op de knop ‘Download in een nieuw formaat’
- Selecteer hier de rekening naar keuze.
- Kies vervolgens de juiste datum en kies bij het bestandsformaat voor MT940 Structured.swi en klik op download. (Meestal wordt dit bestand in uw map downloads geplaatst.
- Mail dit document naar ons, en wij voegen het in uw online boekhouding. Het bestand kunt u alleen openen in boekhoud programma’s (en kladblok) maar dit is niet nodig.
ABN Amro
Bestanden downloaden vanuit Internet Bankieren bij de ABN-Amro bank is eenvoudig.
- Log in op Internet Bankieren. Zakelijke gebruikers via https://www.abnamro.nl/portalserver/nl/zakelijk/index.html?l Privé gebruikers via https://www.abnamro.nl/portalserver/nl/prive/index.html
- Kies na het inloggen vervolgens in het menu 'tools' voor 'mutaties'.
- Klik op de rekening(en) die u wenst te downloaden. (De geselecteerde rekeningen herkent u aan een blauwe achtergrond.)
- Kies de gewenste periode Als u 'vanaf datum laatste download' kiest, dan downloadt u de mutaties van de datum vanaf de datum van de laatste download tot de dag van vandaag. Wilt u een andere periode downloaden? Kies dan 'van … tot … . Let op; u kunt maximaal tot 18 maanden in het verleden de bestanden downloaden.
- Sla vervolgens het bestand op als MT940 bestand. (Meestal wordt dit bestand in uw map downloads geplaatst)
- Mail dit document naar ons, en wij voegen het in uw online boekhouding. Het bestand kunt u alleen openen in boekhoud programma’s (en kladblok) maar dit is niet nodig.
Triodos Bank
- Log in bij internetbankieren van de Triodos Bank en klik op het menu Overzichten.
- Kies vervolgens de optie “downloaden".
- Kies de gewenste periode
- Kies vervolgens voor MT940 bestandsindeling en klik op download. (Meestal wordt dit bestand in uw map downloads geplaatst).
- Mail dit document naar ons, en wij voegen het in uw online boekhouding. Het bestand kunt u alleen openen in boekhoud programma’s (en kladblok) maar dit is niet nodig.
KNAB
- Log in volgens de standaard procedure en selecteer je zakelijke bankrekening.
- Ga onder in het scherm naar het menu Betalen en klik in de derde kolom op ‘Boekhoudexport’. In dit scherm selecteer je de periode waarover je transactiegegevens wil downloaden. Klik daarna op de knop‘Download’ en sla het bestand op.
SNS Bank
Kies de rekening waarvan u bij- en afschrijvingen wilt downloaden. Kies de periode. U kunt kiezen voor:
- Periode: vul de data in die in uw download wilt zien,
- Nieuwe periode sinds uw laatste download: u downloadt dan alleen de transacties na uw laatste download.
- Volledig overzicht van alle transacties van deze rekening: een download van alle transacties vanaf het openen van de rekening.
Kies het bestandsformaat; SWIFT-MT940 Kies daarna om uw bij- en afschrijvingen te downloaden.
Het kan zijn dat het downloaden van een MT940 bestand niet lukt omdat u een privé rekening gebruikt. In dat geval kunt u het beste even contact opnemen met ons om te bepalen hoe de gegevens makkelijk aangeleverd kunnen worden. We helpen u graag!
Als wij naast de administratie van uw bedrijf ook uw aangifte inkomstenbelasting doen, hebben wij de volgende aanvullende gegevens nodig:
- Gezinssamenstelling en informatie over de individuele personen (naam, geboortedatum, burgerlijke staat, Burgerservicenummer)
- Als uw partner ook inkomen geniet, moet hij/zij ook haar gegevens meesturen
- Uw inlogcodes voor het beveiligde gedeelte van de belastingdienst. Dit begint met NL…
- Jaaropgave(s) van loon en uitkeringen (pensioen, lijfrente, AOW, WAO, alimentatie, ed.)
- Begin- en eindstand van uw privé bankrekening(en)
- Heeft uw partner meegewerkt in de onderneming in het jaar en heeft u dit bijgehouden? Stuurt u dit dan ook mee om in aanmerking te komen voor de meewerkaftrek.
- Als u een hypotheek heeft, de jaaropgave hiervan (betaalde rente en totale hypothecaire schuld)
- Als u een koophuis heeft, de WOZ waarde (beschikking gemeente)
- Als u gedurende het jaar een huis heeft gekocht of verkocht, alle gemaakte kosten, koopakte, hypotheekakte en rekeningen notaris
- Buitengewone lasten, zoals niet vergoede begrafeniskosten en niet vergoede zorgkosten (medicijnen, bril, lenzen, ed.)
- Betaalde zorgpremie (verdeeld in basis- en aanvullende premie)
- Studiekosten
- Gedane giften aan erkende goede doelen (ANBI’s)
- Ontvangen schenkingen
- Deelname levensloopregeling
- Betaalde premie lijfrente
- Betaalde alimentatie voor kind en/of ex-partner (graag uitsplitsen)
- Of u met het openbaar vervoer naar het werk reist en het werk is meer dan 10 km van uw woonadres.
- Een eventuele ontvangen voorlopige aanslag (voorlopige teruggaaf)
- Reeds ontvangen belastingtoeslagen (zorg-, huur- kinderopvangtoeslag en kindgebonden-budget)
- Overige financiële lasten of baten welke mogelijk betrekking hebben op de belastingaangifte
- Overzichten van effecten en/of aandelen (geen aanmerkelijk belang)
- Indien aanmerkelijk belang: overzicht waardes, uitkeringen, verkopen etc.
- Gegevens over een eventueel tweede huis, zakelijk onroerend goed, vakantiehuis (waarde 1 januari)
- Persoonlijke schulden
- Ondernemers die zakelijk gebruik maken van een privéauto
- alle privé betaald autokosten van het jaar(facturen)
- sluitende km-administratie (zakelijk en privé) of de catalogusprijs inclusief btw en bpm van de auto
Dit kunt u gemakkelijk terug vinden via de Belastingdienst.
Dit kan enkel via Rabobank. Zodra andere banken dit ook kunnen, laten wij het weten!
Voor het betalen van uw facturen hoeft u niet meer alle gegevens (bv. factuurnummer, bedragen) via de bank over te typen!
Exact Online heeft een nieuwe functie. Via Exact online starter kunt u uw facturen exporteren naar de Rabobank. Ook kunt u automatisch een betalingstermijn instellen, bijvoorbeeld 14 dagen. Een betaling wordt minder snel vergeten en het bespaart tijd!
De facturen kunt u terug vinden bij eurobestanden via de Rabobank site (zie hieronder). U dient hier wel akkoord te geven middels ondertekening via de Random Reader.
U kunt een jaaroverzicht van PayPal downloaden door na het inloggen op “rapporten” te klikken. Vervolgens klikt u onder “overzichten” op “aangepast”. Hier kunt u bij het datumbereik een jaar aangeven. In dit scherm kunt u achter “Aangepaste afschriften” op “vernieuwen” klikken en de PDF downloaden (het duurt ongeveer twee minuten voor deze klaar is).
Boekhoudsoftware
U drukt gewoon op "wachtwoord vergeten" en uw nieuwe te resetten wachtwoord wordt naar uw e-mail toegestuurd. Komt u er niet uit? Belt u dan gerust, wij helpen u tenslotte graag.
Ja, dat kan. Wij hebben voldoende kennis van diverse boekhoudprogramma's en kunnen u altijd helpen. Wij streven naar de meest efficiënte oplossing voor u.
Automatische incasso bevestigen
Wij kunnen u vragen een automatische incasso in te stellen. Hiervoor ontvangt u van ons een formulier dat u dient te ondertekenen en retour te sturen. U bent vrij om te kiezen of u akkoord gaat. Indien u akkoord gaat met een automatische incasso moet ook bevestigd worden aan uw bank dat u akkoord gaat.
Het kan per bank verschillen hoe u dit kunt doen.
Rabobank
Voor een akkoord via de Rabobank moet u in de internet bankieren omgeving inloggen. Kies vervolgens in het menu voor euro-incasso overzicht, en kies voor nieuwe machtiging. Hierbij kunt u de stappen van de bank doorlopen.
ING Bank
U kunt via deze link aangeven in uw ING omgeving dat u akkoord gaat.
ABN
Helaas is het aangegeven van een automatische incasso via de ABN-Amro bank iets ingewikkeld. Via deze link kunt u een formulier invullen. Deze dient geprint te worden te worden toegestuurd aan;
ABN AMRO PCC OPS SEPA
Postbus 1045
3000 BA Rotterdam
Andere bank?
Heeft u een andere bank, dan kunt u hiervoor het beste even met ons of met uw bank contact opnemen hoe u de incasso kunt bevestigen.
Handige tips, documenten en links
- Wat betekenen de letters in de aangiftenummers van de belastingdienst?
- Hoe stel ik mijn facturen op? Bekijk deze blog
- Hoe is de BTW geregeld bij verkopen in het buitenland, binnen EU? Bekijk deze blog
- Hoe is de BTW geregeld bij inkopen in het buitenland, binnen EU? Bekijk deze blog
- Hoe zit het met de aftrekbaarheid van eten en drinken voor personeel?
- Zijn horecakosten aftrekbaar?
Als u horeca gelegenheden bezoekt, is de btw daarvan niet aftrekbaar. Wel mag u 73,5 % van deze uitgaven als kosten opvoeren óf u mag de volledige uitgaven boven de drempel van € 4.500 als kosten opvoeren. Meestal is de 73,5 % voordeliger.
- Hoe zit het met de aftrekbaarheid van geschenken aan klanten en andere relaties?
- Zijn geschenken aan medewerkers aftrekbaar?
- Zijn verkeersboetes aftrekbaar?
Verkeersboetes zijn fiscaal niet aftrekbaar van de winst. Als u de boete doorbelast krijgt, bijvoorbeeld van een lease- of verhuurbedrijf, zijn de administratiekosten wel fiscaal aftrekbaar.
- Hoe verwerk ik kosten van woon-werk verkeer?
- Hoe verwerk ik kosten van zakelijk gebruik privé auto?
- Hoe verwerk ik kosten van privé gebruik zakelijke auto?
- Is de auto van de zaak voordeliger dan privé?
In de afweging om een auto zakelijk of privé aan te schaffen, spelen veel variabelen een rol. Over het algemeen is een auto met lage kosten (voor o.a. brandstof en onderhoud) voordeliger om privé te hebben. Hoe meer u zakelijk rijdt, hoe voordeliger een auto op de zaak is.
- Hoe kan ik mijn medewerkers een fiets geven?
Als u uw medewerkers een fiets geeft of een fiets vergoedt aan uw medewerkers, wordt dit aangemerkt als loon. Dit mag binnen (de vrije ruimte van) de Werkkostenregeling (WKR). Ook kunt u de fiets eigendom laten zijn van het bedrijf, dan kan de medewerker hem voor woon-werkverkeer gebruiken.
- Hoe verwerk ik kosten van het openbaar vervoer?
- Hoe verwerk ik kosten van taxi?
- Declaratieformulier
Via deze link kunt u een standaard declaratieformulier downloaden. Deze kan vervolgens worden geüpload in uw administratieprogramma. Bewaar de onderliggende stukken en voeg deze bij wanneer u het formulier upload in 1 bestand.
- Loonheffingsformulier
Wanneer u in dienst gaat bij uw onderneming, moet u voldoen aan een aantal eisen betreffende de loonheffing. Hiervoor verwijzen we u graag door naar het loonheffingsformulier van de belastingdienst.
Overige handige templates vindt u bij Gratis Templates onderaan deze pagina.
Gratis Templates
Om uw werk te vergemakkelijken biedt SFAA nu gratis templates aan! Hieronder vindt u een lijst gesorteerd op categorieën van alle templates die u bij ons kunt opvragen. U kunt het opvragen door een email te sturen naar info@sfaa.nl. Vermeld in de email de categorie waartoe de template behoort en de naam van de specifieke template.
- Aandeelhoudersovereenkomst
- Aandeelhoudersovereenkomst (drie aandeelhouders)
- Intentieovereenkomst koop en verkoop van aandelen
- Notulen van de algemene vergadering - diverse voorstellen
- Notulen van de algemene vergadering voor de jaarlijkse vergadering van de BV
- Overeenkomst van koop en verkoop van aandelen
- Stemovereenkomst bij meerdere aandeelhouders
- Verzoek continuering uitstel van betaling conserverende aanslag
- Verzoek om kwijtschelding op grond van artikel 26 lid 2, 4 en 5 Invorderingswet
- Verzoek om middeling
- Verzoek om ontslag van betalingsverplichting bij aansprakelijkstelling
- Inkoopverklaring voor gebruikte goederen
- Melding betalingsonmacht door bestuurder
- Verklaring gebruik agrarische producten en diensten
- Verzoek om belaste levering onroerende zaken
- Verzoek om belaste verhuur onroerende zaken
- Verzoek om nieuw fiscaal nummer voor de loonbelasting en de omzetbelasting
- Verzoek om teruggaaf van ten onrechte in rekening gebrachte BTW
- Verzoek om teruggave btw i.v.m. de kleineondernemersregeling bij niet toepassen voorlopige vermindering
- Verzoek om teruggave btw voor niet-betaalde nota's
- Verzoek om toekenning van een btw-nummer
- Verzoek om uitstel van betaling
- Verzoek om uitstel van betaling van belastingschulden i.v.m. vertraagde afhandeling van teruggave buitenlandse BTW
- Verzoek om verrekening belastingschulden bij uitstel van betaling
- Verzoek om winst in vreemde valuta te mogen berekenen
- Verzoek tot het mogen doen van een jaaropgaaf voor intracommunautaire leveringen en diensten
- Berijdersovereenkomst tussen dga en BV
- Kilometeradministratie / Rittenadministratie
- Leaseovereenkomst personenauto
- Modelovereenkomst terbeschikkingstelling (lease)auto aan werknemer (als aanvulling op de arbeidsovereenkomst)
- Overeenkomst eigen bijdrage werknemer voor auto van de zaak
- Overeenkomst verbod privégebruik bestelauto (VNO-NCW - Financiën)
- Overeenkomst voorkoming autobijtelling
- Verzoek om intrekking verklaring géén privégebruik auto
- Verzoek om teruggaaf van motorrijtuigenbelasting in bepaalde situaties
- Verzoek om verklaring géén privégebruik auto
- Verzoek om teruggave dividendbelasting voor buitenlandse belastingplichtigen
- Verzoek om vrijstelling belastingheffing over in het buitenland opgebouwd niet-gefacilieerd pensioen
- Annuïtaire lening overeenkomst eigen woning met kind
- Huurbeëindigingsovereenkomst met wederzijds goedvinden
- Huurovereenkomst woonruimte
- Ingebrekestelling verhuurder voor achterstallig onderhoud
- Overeenkomst afzien van huur
- Overeenkomst koop van een woning
- Positieve/negatieve hypotheekverklaring
- Verzoek fiscaal oordeel omzetting kapitaalproduct
- Verzoek om achterwege laten overdrachtsbelasting bij omzetting van lidmaatschapsrechten in appartementsrechten
- Verzoek om vrijstelling overdrachtsbelasting bij gemeenschap van samenwoners
- Annuïtaire leningovereenkomst eigen woning met BV
- Borgovereenkomst
- Borgtochtovereenkomst voor onderneming
- Bruikleenovereenkomst
- Huurkoopovereenkomst
- Leningovereenkomst eigen woning met BV
- Leningovereenkomst in rekening courant ten behoeve van de eigen woning
- Overeenkomst achtergestelde lening
- Overeenkomst afzien van rente
- Overeenkomst uitstel van rente
- Overeenkomst van geldlening (eenvoudig)
- Overeenkomst van geldlening met jaarlijkse rentebetaling en aflossing
- Overeenkomst van geldlening met maandelijkse rentebetaling en aflossing
- Overeenkomst van kwijtschelding
- Pandovereenkomst
- Rekening-courantovereenkomst tussen BV’s
- Rekening-courantovereenkomst tussen dga en BV
- Renteloze overeenkomst van lening
- Verzoek fiscale eenheid omzetbelasting
- Verzoek om ontheffing van administratieve verplichtingen bij toepassing kleineondernemersregeling
- Verzoek om opheffing fiscale eenheid btw
- Verzoek om vergunning om als fiscaal vertegenwoordiger te worden aangemerkt
- Verzoek/opgaaf voor niet-EU-ondernemer die elektronische diensten verricht en Nederland als lidstaat identificatie kiest
- Huurovereenkomst onderneming
- Inbrengbeschrijving van een onderneming in een BV
- Meewerkcontract tussen partners/echtgenoten
- Overeenkomst koop van een onderneming
- Verzoek meewerkbeloning in combinatie met gebroken boekjaar
- Verzoek om investeringsaftrek bij transactie door dga met eigen BV
- Verzoek om investeringsaftrek bij transactie met naaste verwanten
- Overeenkomst inzake onderlinge verrekening van vennootschapsbelasting bij een fiscale eenheid
- Overeenkomst van verkoop van activa en passiva
- Verzoek meegeven verliezen bij splitsing
- Verzoek om bedrijfsfusie in geval van artikel 14, lid 2 Wet Vpb
- Verzoek om beëindiging fiscale eenheid
- Verzoek om fiscale eenheid vennootschapsbelasting
- Verzoek om omzetting van een vaste inrichting in een BV bij bedrijfsfusie ex artikel 14, lid 2 Wet Vpb
- Verzoek om verrekening belastingschulden van een fiscale eenheid
- Verzoek om voorlopige teruggave i.v.m. verliesverrekening
- Verzoek om zekerheid omtrent de zakelijkheid van een bedrijfsfusie
- Verzoek om zekerheid vooraf over juridische fusie
- Geheimhoudingsovereenkomst
- Intentieverklaring tot oprichting BV (storting in natura/één holding BV als oprichter)
- Intentieverklaring tot oprichting BV (storting in natura/één oprichter)
- Maatschapsovereenkomst voor bedrijf of beroep
- Overeenkomst tot beëindiging van de vennootschap onder firma
- Overeenkomst tot disassociatie
- Overeenkomst vennootschap onder firma
- Overeenkomst vennootschap onder firma (man-vrouw)
- Samenwerkingsovereenkomst
- Verzoek tot registratie voorovereenkomst of intentieverklaring
- Volmacht oprichting vennootschap
- Voorovereenkomst tot oprichting BV (storting in geld/meerdere oprichters)
- Voorovereenkomst tot oprichting BV (storting in natura/meerdere oprichters)
- Arbeidsovereenkomst bij overdracht onderneming
- Intentieverklaring tot oprichting BV (storting in geld/één oprichter)
- Overeenkomst van koop en verkoop van aandelen met glijclausule en garanties
- Verzoek om geruisloze omzetting rechtspersoon
- Verzoek om geruisloze overdracht onderneming aan bedrijfsopvolger
- Verzoek om meegeven van verliezen bij einde belastingplicht door bedrijfsfusie
- Verzoek om uitstel van betaling bij overbrenging van woning van ondernemingsvermogen naar privévermogen
- Verzoek om uitstel van betaling over overlijdenswinst
- Verzoek om uitstel van betaling van schenk- en erfbelasting bij bedrijfsopvolging
- Samenlevingsovereenkomst
- Testament tijdens/na een scheiding (echtscheidingstestament)
- Toestemming echtgenoot ex artikel 88 Boek 1 BW
- Aanvraag ontslagvergunning
- Algemene modelovereenkomst bemiddeling ABU
- Algemene modelovereenkomst bemiddeling NBBU
- Algemene modelovereenkomst geen werkgeversgezag
- Algemene modelovereenkomst tussenkomst
- Algemene modelovereenkomst vrije vervanging
- Arbeidsovereenkomst met uitgestelde prestatieplicht (oproepovereenkomst)
- Arbeidsovereenkomst tussen BV en statutair directeur
- Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
- Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
- Branchemodel voorovereenkomst beroepsgoederenvervoer
- Detacheringsovereenkomst
- Managementovereenkomst / aanvullende overeenkomst
- Ouderschapsverlofverklaring
- Overeenkomst kostenvergoeding
- Verzoek om beschikking toepassing fictiefloonregeling in holdingsituatie
- Voorbeeldovereenkomst zelfstandigen bouw
- Overeenkomst van schenking in verband met verkrijging of onderhoud eigen woning kinderen
- Overeenkomst van schenking in verband met verkrijging, onderhoud en/of aflossen restschuld eigen woning
- Verzoek om aanmerkelijkbelangverlies om te zetten in belastingkorting bij einde aanmerkelijk belang
- Verzoek om doorschuiving fictief aanmerkelijk belang
- Verzoek om geruisloze doorschuiving bij aandelenfusie ex artikel 4.41 lid 1 Wet IB 2001 namens aandeelhouders
- Verzoek om toepassing doorschuifregeling aanmerkelijk belang bij schenking aandelen
- Verzoek om toepassing doorschuifregeling aanmerkelijk belang bij verdeling van een nalatenschap
- Verzoek om toepassing doorschuifregeling aanmerkelijk belang bij vererving aandelen
- Verzoek om uitstel van betaling bij beëindiging terbeschikkingstelling
- Verzoek om voorlopige aanslag i.v.m. vermogen box 3
- Agentuurovereenkomst
- Freelanceovereenkomst
- Gebruiksovereenkomst kantoorruimte directeur-grootaandeelhouder
- Huurovereenkomst bedrijfsinventaris/machines
- Huurovereenkomst bedrijfsruimte
- Huurovereenkomst niet publiek toegankelijke bedrijfsruimte
- Overeenkomst koop van een bedrijfspand
- Verklaring afnemer onroerende zaak dat deze is gebruikt voor belaste prestaties
- Verklaring huurder onroerende zaak dat deze is gebruikt voor belaste prestaties
- Verzoek om teruggaaf overdrachtsbelasting ex artikel 19 WBR