11 voordelen van online boekhouden

Bij Sfaa.nl zijn we groot fan van online boekhouden. Eerlijk gezegd begrijpen we niet dat nog niet iedereen de boekhouding in de cloud regelt. Want het is gewoon veel makkelijker. Dus voor iedereen die nog twijfels heeft, meer wil weten over online boekhouden en voor iedereen die het fijn vind om in zijn keuze voor online boekhouden bevestigd te worden; de 11 voordelen van online boekhouden op een rij.

1. Online boekhouden is inzichtelijk

Hoeveel komt er deze maand binnen? Wat gaat er uit? Hoe hoog is de omzet? Je checkt het met een paar muisklikken. In het online boekhoud programma waar SFAA mee werkt, Exact Online, zijn er verschillende rapportage opties om een nog beter inzicht te krijgen in de administratie.

2. Online boekhouden kost veel minder tijd

Bonnetjes scan je in met je smartphone. Je voert je gegevens één keer in en ze worden meteen verwerkt. Je hebt nooit gedoe met facturen en of bonnetjes terug zoeken. Daarnaast controleren de meeste boekhoudprogramma’s op dubbele facturen en wordt je gewaarschuwd als je boeking niet in evenwicht is. En aan het eind van het jaar maak je super makkelijk een jaarrekening.

3. Online boekhouden is goedkoper

Doordat online boekhouden sneller en efficiënter is is je boekhouder er minder uren mee bezig. Dus jij betaalt minder.

4. Makkelijk samen werken met je boekhouder

Online kan je tegelijk met je boekhouder in je boekhouding inloggen. Heb je vragen, is er iets niet helemaal duidelijk? Je boekhouder kijkt live met je mee. En dat werkt echt veel beter.

5. Handige koppelingen

Aan je online boekhoudprogramma kan je je bankrekening koppelen. Bankafschriften inlezen is met een online boekhoudprogramma een eitje. Je hoeft niks over te typen en daarom is er minder ruimte voor fouten. Bovendien bespaart het je veel tijd. Daarnaast kan je een koppeling te maken met bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel, klanten of leveranciers.

6. Online boekhouden kan overal

Verveel je je in de trein? Dan kan je je bonnetjes invoeren.  Als er internet is kan je snel even checken hoe je bedrijfsfinanciën ervoor staan. Je gegevens neem je makkelijk mee naar een afspraak met een klant of bijvoorbeeld naar een afspraak met jouw bank.

7. Automatisch updaten & back-ups

Crasht je computer? Dan staat jouw boekhouding gelukkig nog online. Van al je werk wordt automatisch een back-up gemaakt door het boekhoudprogramma.  Zo raak je nooit meer gegevens kwijt.

Online software update automatisch. Je hebt dus geen last meer van verouderde programma’s of verouderde versies.

8. Ruimte in de kast

Gooi die multomappen maar de deur uit. Want je kan vrijwel papierloos werken en hebt alles digitaal beschikbaar. Met een online boekhoudprogramma is het een stuk eenvoudiger om alle gegevens 7 jaar te bewaren tot de wettelijke bewaartermijn van de belastingdienst is verstreken.

Je hoeft geen facturen meer te printen of bonnetjes te bewaren. Je maakt een foto met je telefoon en die upload je in het programma. Dus nooit meer onoverzichtelijke bergen papier die je moet uitzoeken.

9. Makkelijk digitaal factureren

Een verkoopfactuur maak je vaak binnen een minuut in het boekhoudprogramma. Daarna stuur je die digitaal naar de klant. Makkelijker, sneller en goedkoper.

10. Online boekhouden is veilig

Alle data word versleuteld en op verschillende servers opgeslagen. Aanbieders van boekhoudsoftware zijn afhankelijk van hun betrouwbaarheid, daarom zorgen ze altijd voor goede, automatische back-ups en beveiliging. De boekhouding is online een stuk beter beveiligd dan op je eigen computer.

11. Met de tijd mee

Ondernemers werken steeds meer in de cloud, met hun email, klantenbestanden, urenregistratie en agenda. Er is steeds meer behoefte aan bedrijfsmatige apps die hier aan gekoppeld kunnen worden. Werk jij ook online dan is samenwerken met anderen makkelijker.

Tijd om over te stappen

Genoeg redenen om eindelijk de stap naar online boekhouden te maken toch! Zie je op tegen de overstap? SFAA neemt zoveel mogelijk voor je uithanden! Zo nemen we contact op met je  oude boekhouder om zoveel mogelijk te regelen zonder dat dat jou tijd kost. Bovendien geven we aan iedereen die dat wil graag een spoedcursus online boekhouden!

Wil jij ook makkelijk online boekhouden? Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Wij helpen je graag verder! Bel 020 26 10 723 of mail naar info@sfaa.nl