Innovatief ondernemen en kostenbesparing met de WBSO
Innovatief ondernemen en kostenbesparing

Tegenwoordig is technologische vernieuwing van groot belang voor de concurrentiepositie van een onderneming. Investeren in innovatie is een noodzaak geworden en dat brengt kosten en uitgaven met zich mee. De Nederlandse overheid wil innovatie in het bedrijfsleven stimuleren en dat doen zij met behulp van WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).
De WBSO is een stimuleringsregeling van de overheid waarbij loonkosten, overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk(S&O) compenseert. Het bedrijf ontvangt hierbij geen subsidie in de vorm van betaling door de overheid. In praktijk betekent dit dat u minder loonheffing hoeft af te dragen aan de belastingdienst.

De WBSO is beschikbaar voor elke ondernemer in Nederland die speur- en ontwikkelingswerk (S&O) verricht, met uitzondering van publieke kennisinstellingen. Zelfstandigen komen ook in aanmerking als zij jaarlijks minimaal 500 uur of meer aan S&O besteden.

Wat is de hoogte van uw financiële voordeel?

Het financiële voordeel van de WBSO wordt bepaald op basis van de totale S&O grondslag. Voor ondernemingen:
*32% over de eerste €350.000 (40% voor starters)
*16% over het resterend bedrag

Voor zelfstandigen:
*Een vaste aftrek van €12.848 en een aanvullende aftrek van €6.245 voor starters

Er is maximaal €1.151 miljoen beschikbaar in 2016

De WBSO aanvraag kunt u via deze link indienen. Let er wel op dat u dit op tijd doet, want in 2016 heeft de overheid voor WBSO een budget van €1.151 miljoen beschikbaar gesteld. Aanvragen waarbij het budget al is overschreden kan tot afwijzing leiden.

Voor meer informatie over de subsidie, klik dan hier.

Meer informatie over WBSO?

Wilt u hulp bij de aanvraag van de WBSO(Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk), of heeft u andere vragen over het verkrijgen van subsidies voor ondernemers? Neem dan gerust contact met ons op! Bel ons op 020-2610723 of mail naar info@sfaa.nl.Innovatief ondernemen en kostenbesparing met de WBSO