img_14_1396529270

Ben je eigenaar van een b.v. ? Dan krijg je straks weer te maken met vennootschapsbelasting, en wie weet zit er nog een financiële meevaller voor je in! SFAA heeft voor jou op een rij gezet waar je op moet letten bij de vennootschapsbelasting!

Verreken verlies

Een bedrijf betaalt Vennootschapsbelasting over de belastbare winst in een boekjaar.  Met wat handigheid zorg je dat je belastbare winst zo gunstig mogelijk is. Je kan bijvoorbeeld het verlies van vorige jaar verrekenen. Ook kan je de winst van je bedrijf uitsmeren over meer jaren. Pak je dit handig aan dan kan dat je flink wat belastinggeld besparen.

EXTRA TIP:  Bezit de NV of BV dochtermaatschappijen? Dan kunnen de resultaten van de dochter worden toegerekend aan het moederbedrijf tot één fiscale eenheid. De dochtermaatschappij(en) bestaan fiscaal dan nog steeds maar zijn niet meer zelfstandig aangifteplichtig. Het voordeel hiervan is dat eventuele verliezen van de ene maatschappij kunnen worden verrekend met winsten van een andere maatschappij in de zelfde fiscale eenheid. Hiermee ben je dan minder vennootschapsbelasting verschuldigd.

Kom je in aanmerking voor KIA?

Kleinschaligheid investeringsaftrek (KIA) is een regeling waarmee een bedrag van de winst kan worden afgetrokken. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je investeren in een bedrijfsmiddel (bijvoorbeeld een laptop, telefoon of een bureau) dat voor de onderneming gebruikt wordt. Er geldt een minimum investeringsbedrag van €450 per bedrijfsmiddel. Investeerde je in 2017 tussen de €2.300 en de €104.060 dan kan je tot €15.734 van de winst aftrekken.

Naast de KIA kan je ook korting op de belasting krijgen als je bedrijf investeert in milieu vriendelijke (MIA) of energie besparende technieken (EIA). Bespreek dit met je boekhouder.

Laat je werknemers belastingvrij sporten

Via de werkkostenregeling kan je 1.2% van het loon, onbelast vergoeden. Zo kan je bijvoorbeeld een fiets of bedrijfsfitness betalen voor werknemers zonder dat dit als loon wordt aangemerkt. Fijn voor jezelf en voor je team.

Geef eens wat aan een goed doel

Geef je geld aan het Rode Kruis, Het leger des heils of de Cliniclowns dan mag je het gedoneerde bedrag aftrekken van je winst. Er zitten wel wat regeltjes en beperkingen aan namelijk:

  1. – De giftenaftrek mag niet hoger zijn dan de helft van je winst
  2. – De instelling waaraan je doneert moet volgens de belastingdienst een ANBI (algemeen nut beogende instellingen) zijn. Op de website van de belastingdienst staat een overzicht van alle ANBI’s.

Vragen? Bel SFAA!

We kunnen ons voorstellen dat je naar aanleiding van deze blog vragen hebt. Wij helpen je graag verder en geven antwoord op al je fiscale vragen. Dus bel 020 26 10 723 of mail naar info@sfaa.nl