poppetje
Welke technologieën gaan u helpen?

De technologische ontwikkelingen gaan in razend tempo en helpen op uiteenlopende gebieden, van games tot winkelinrichting. Welke technologieën gaan u waarschijnlijk het beste helpen in uw bedrijfsvoering? Een betere zichtbaarheid in uw goederenstroom, accuratere voorspellingen en een efficiëntere ICT infrastructuur zijn binnen handbereik met deze ontwikkelingen! In deze blog beschrijven wij de vijf voornaamste trends, naar aanleiding van een artikel van Supply Chain Quarterly.

1. Cloud technologie

Het gebruik van software via het internet en de opslag van data op het internet bieden veel kansen, zoals schaalbaarheid en kostenbesparing. De kostenbesparingen kunnen oplopen tot 55% besparing op de infrastructuurkosten. Daarnaast kunt u hiermee overal bij al uw gegevens.

2. Netwerk infrastructuur

Het datagebruik met smartphones stijgt explosief. Een belangrijke enabler hierin is de toenemende snelheid van het mobiele internet. Daarnaast daalt dalen de kosten van mobiele data constant.

Verder is er ook een enorme toename in de netwerken die voornamelijk gebruikt worden voor de communicatie tussen apparaten (LPWA netwerken). Hiermee wordt Internet of Things, het verbonden zijn van apparaten met het internet, een snel groeiend fenomeen.

RFID is ook een groeiende categorie in deze categorie, waarmee goederen kunnen worden voorzien van een chip waarop informatie is opgeslagen (passieve RFID) of die zelf informatie uitzendt (actieve RFID).

3. Real-time inzicht

Een integratie van de data die wordt gegenereerd door de met het internet verbonden goederen en krachtige planningssystemen, geven een groot inzicht voor uw bedrijfsvoering. Hiermee kunt u constant bijsturen op basis van de meest actuele informatie. Bovendien kan dit helpen in de beveiliging van uw goederen, het voldoen aan wet- en regelgeving en kan de responstijd verkort worden. Deze technologie wordt onder meer veel toegepast in de farmaceutische industrie.

4. Voorspellende analyses

Door de groeiende hoeveelheid data die wordt gegenereerd door met het internet verbonden apparatuur, kunnen processen slimmer worden ingericht. Het herkennen van trends en patronen in data kan betrouwbare voorspellingen genereren, met name als het aantal datapunten hoog is. Zo kan monitoring van transporttijden u helpen om uw levertijden betrouwbaarder te kunnen afgeven en betere logistieke beslissingen te nemen. Via “machine learning” kan de software zichzelf steeds slimmer maken.

5. Tracking & tracing van goederen

Als u goederen bezit die over de hele wereld bewegen, is het lastig om bij te houden waar de goederen zich op dat moment bevinden. Door actieve RFID te combineren met de juiste software kunt u uw kostbare apparatuur waar ook ter wereld traceren.

Door alle technologische mogelijkheden te combineren kunt u optimaal voorzien in uw informatie behoefte en zo uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau brengen.

Wilt u advies bij het investeren in technologie? Of wilt u de kosten en opbrengsten van technologische innovatie evalueren? SFAA heeft veel ervaring in het uitbrengen van hoogwaardig financieel advies! Bel ons op 020-2610723 of mail naar info@sfaa.nl.

Welke technologieën gaan u helpen?