pakketjes

Vaak krijgen werknemers een kerstpakket van hun werkgever in december. Maar hoe zit dat fiscaal nu voor u als werkgever? En hoe gaat dat volgend jaar. Hieronder vertellen we wat meer over de werkkostenregeling voor kerstpakketten in 2015.

Afgezien van de regels over btw-aftrek op kerstpakketten, vragen elk jaar veel ondernemers zich af of een kerstpakket als loon voor de werknemer gezien wordt en de werkgever er dus heffingen over moet betalen. In 2014 konden werkgevers kiezen voor de oude regelingen m.b.t. personeelsvoorzieningen of voor de werkkostenregeling (WKR) die sinds een aantal jaar bestaat. Vanaf 2015 is elke werkgever verplicht te werken met de WKR voor kerstpakketten.

Oude werkkostenregeling

Geschenken aan werknemers, waaronder een kerstpakket, werden altijd aangemerkt als loon. In 2014 was wel een speciale regeling om fiscaalvriendelijk een kerstpakket te kunnen geven. Tot een bedrag van 70 euro per werknemer (incl. btw) werd een lager eindheffingstarief gerekend, namelijk 20%.

Werkkostenregeling

Bij de werkkostenregeling heeft de werkgever een totale vrije ruimte van 1,2% van de loonsom. Daar zijn de meeste soorten vergoedingen in ondergebracht en ook het kerstpakket valt eronder. Over het meerdere wordt 80% eindheffing betaald door de werkgever.

Komt u er niet uit? Bel of mail dan even met SFAA, wij helpen u graag om uw zaken netjes op orde te krijgen. U kunt ons bereiken op 020-26 020 723 of via de e-mail: info@ sfaa.nl.

 

Schermafbeelding 2014-10-15 om 11.06.43