IB47: wat is het en hoe werkt het

Verplichte opgaaf bij het inzetten van influencers

Influencer-marketing is hot. Een beetje modern bedrijf zet tegenwoordig een influencer via Instagram of YouTube in om een product of dienst te promoten. Dit is vaak eenmalig. Een influencer staat namelijk niet bij jou op de loonlijst en is ook géén ondernemer. Toch vragen zij in de meeste gevallen om geld wanneer je gebruik wilt maken van hun diensten. Maar hoe moet je dit soort uitbetalingen administratief afhandelen? Voor veel bedrijven is dat nog onduidelijk. De Belastingdienst wil dat je dit met een IB47 opgaaf doet. Maar wat is een IB47 opgaaf precies en waar moet deze aan voldoen? In dit artikel leggen wij dit stap voor stap uit!

IB47: wat is het?

IB47 is een opgaaf die bij het inzetten en uitbetalen van derden, zoals influencers, eenmaal per jaar bij de Belastingdienst aangeleverd moet worden. Het is hierbij van belang dat de desbetreffende influencer niet bij jou in loondienst is en de opdracht niet als ondernemer uitgevoerd heeft. Een IB47 opgaaf dien je in door een IB47 formulier in te vullen en digitaal aan te leveren bij de Belastingdienst. Naast enkele algemene- en persoonsgegevens moet je hier ook het totaal uitbetaalde bedrag op invullen.

Vragen over IB47 of andere financiële zaken? Neem contact met ons op!

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over het invullen van een IB47 formulier? Of wil je meer weten over het uitbetalen van influencers voor een eenmalige opdracht? Administratiekantoor SFAA uit Amsterdam helpt je graag verder bij het beantwoorden van al je vragen. Dus bel 020 26 10 723 of mail naar info@sfaa.nl. Wij zijn namelijk hét advieskantoor voor ondernemers die willen groeien! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen één dag contact met jou op. 

Fout: Contact formulier niet gevonden.